Κάτι τρέχει στον Έβρο
Υποχρεωτικός ο εφοδιασμός αντιολισθητικών αλυσίδων στον Έβρο
Η Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης, λαμβάνοντας υπόψη τα δελτία πρόγνωσης καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ/ΕΜΚ, καθώς και την ανάγκη διασφάλισης της ομαλής οδικής κυκλοφορίας και της πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων, εξέδωσε ανακοίνωση για τον υποχρεωτικό εφοδιασμό αντιολισθητικών μέσων από όλα τα οχήματα.
Συγκεκριμένα, από τις 14:00 της Κυριακής, 12 Ιανουαρίου 2025, και μέχρι νεοτέρας, όλα τα οχήματα που κινούνται στο οδικό δίκτυο της περιοχής ευθύνης της Διεύθυνσης Ορεστιάδας πρέπει να φέρουν:
Αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα που πληρούν τις προδιαγραφές του άρθρου 2 της σχετικής Υπουργικής Απόφασης, εκτός αν είναι εξοπλισμένα με ειδικά ελαστικά για χρήση σε συνθήκες χιονόπτωσης (χιονολάστιχα).
Ως «αντιολισθητικά μέσα» νοούνται οι αντιολισθητικές αλυσίδες ή αντίστοιχα εξαρτήματα.
Ως «ειδικά ελαστικά» (χιονολάστιχα) θεωρούνται τα ελαστικά που φέρουν το «αλπικό» σύμβολο ή τη χαρακτηριστική σήμανση M+S, σύμφωνα με τον Κανονισμό 117 της Οικονομικής Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για την Ευρώπη.
Ο έλεγχος συμμόρφωσης θα διενεργείται μέσω οπτικής επιθεώρησης από τις αρμόδιες Αρχές. Οι οδηγοί καλούνται να συμμορφώνονται προς τις παραπάνω υποχρεώσεις για την ασφάλεια όλων και την αποφυγή δυστυχημάτων κατά τη διάρκεια των δυσμενών καιρικών φαινομένων.
- Το Εθνικό Αστεροσκοπείο φέρνει την Αστρονομία σε σχολεία του Έβρου και της Ροδόπης
(30-09-2025) - Άγρια δολοφονία σε χωριό των Υψάλων, δίπλα στα ελληνοτουρκικά σύνορα (video)
(30-09-2025) - Ζημιές προκαλούν τα κοπάδια αλόγων στον κάμπο των Φερών και στο Δέλτα
(30-09-2025) - Προκήρυξη για 1 θέση Λογοθεραπευτή στην Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος
(30-09-2025) - Χωρίς νερό για λίγες ώρες κεντρική περιοχή της Αλεξανδρούπολης
(30-09-2025)
EN
TR







