Κάτι τρέχει στον Έβρο
Υποβιβάζουν τα 3θέσια Δημοτικά Σχολεία Λεπτής και Καστανεών
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτ/μιας εκπαίδευσης Ορεστιάδας δηλώνει την αντίθεσή του στον υποβιβασμό των 3θεσιων Δημοτικών Σχολείων Λεπτής και Καστανεών σε 2θέσια.
Δείτε την ανακοίνωσή του:
O υποβιβασμός λειτουργικά των 3θέσιων Δημοτικών Σχολείων Λεπτής και Καστανεών σε 2θέσια, με πρόσφατες αποφάσεις σας, δεν μας βρίσκει σύμφωνους για λόγους που, ως εκπαιδευτικοί κι εσείς, καταλαβαίνετε.
Κάθε υποβιβασμός και πολύ περισσότερο όποιος συνεπάγεται συνδιδασκαλίες συνιστά περαιτέρω δυσκολίες στην προσπάθεια των μαθητών μας να μορφωθούν.
Ειδικά για το ΔΣ Λεπτής η απόφαση είναι βιαστική και δεν υπολογίστηκαν, όπως φαίνεται, οι ιδιαίτερες συνθήκες που το αφορούν.
Επειδή το Δημοτικό Σχολείο Λεπτής
1. είναι σχολικό κέντρο που συγκεντρώνει τους μαθητές των καταργηθέντων δημοτικών του Νεοχωρίου, των Αμπελακίων και του Βάλτου
2. διαθέτει μαθητές και στις έξι τάξεις με συνακόλουθο τον περαιτέρω περιορισμό του διατιθέμενου ανά τάξη χρόνου
3. ο συνολικός αριθμός μαθητών του είναι στο όριο του νόμου και η προοπτική για τα επόμενα δύο χρόνια είναι αυξητική ζητούμε να επανεξετάσετε τους υποβιβασμούς και να εξασφαλιστούν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.
- Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Ξεκίνησαν οι αεροψεκασμοί κατά των κουνουπιών με ελικόπτερα
(16-04-2025) - Ενίσχυση πυρόσβεσης στον Έβρο – Πρόταση Δερμεντζόπουλου για δύο Διοικήσεις
(16-04-2025) - Θράκη: Πριν το Πάσχα οι αποζημιώσεις από τον παγετό του 2021
(16-04-2025) - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές για το κρέας και τα αυγά – Οι οδηγίες της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας ΑΜΘ
(16-04-2025) - ΔΠΘ και ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. ενώνουν δυνάμεις: Σπουδές με προοπτική και σύνδεση με την αγορά εργασίας
(16-04-2025)
EN
TR






