Κάτι τρέχει στον Έβρο
Τριπλός σεισμός σημειώθηκε τα ξημερώματα στην Αν. Θράκη.
Σεισμός της τάξεως των 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ "χτύπησε" σήμερα τα ξημερώματα (γύρω στις 4:26) στην χερσόνησο Καλλίπολης της Τουρκίας, όπως αναφέρει το Ευρωπαϊκό - Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο.
Ωστόσο, στις 05:40 σημειώθηκε και δεύτερος σεισμός στην ίδια περιοχή. Αυτή τη φορά της τάξεως των 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Οι σεισμοί έγιναν ιδιαίτερα αισθητοί στη Σαμοθράκη και στην Αλεξανδρούπολη.
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται σε απόσταση 9 χλμ. βορειοδυτικά του Εσεαμπάτ, 15 χλμ. βορειοδυτικά του Τσανάκαλε και 79 χλμ. νοτιοανατολικά της Αλεξανδρούπολης και το εστιακό βάθος ήταν 10 χλμ.
Τέλος, σημειώθηκε και ένας τρίτος, μετασεισμός, γύρω στις 06:49, αισθητά αποδυναμωμένος (3,1 Ρίχτερ),
Οι ειδικοί θεωρούν πως η πολλαπλή αυτή σεισμική δόνηση δεν αποτελεί κάτι το πρωτοφανές για την περιοχή, αλλά δεν μπορούν να περάσουν και απαρατήρητοι. Φυσικά, αναφέρονται στο ρήγμα της Ανατολίας, το οποίο, στο παρελθόν, "γεννούσε" πολλούς σεισμούς.
- Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Ξεκίνησαν οι αεροψεκασμοί κατά των κουνουπιών με ελικόπτερα
(16-04-2025) - Ενίσχυση πυρόσβεσης στον Έβρο – Πρόταση Δερμεντζόπουλου για δύο Διοικήσεις
(16-04-2025) - Θράκη: Πριν το Πάσχα οι αποζημιώσεις από τον παγετό του 2021
(16-04-2025) - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές για το κρέας και τα αυγά – Οι οδηγίες της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας ΑΜΘ
(16-04-2025) - ΔΠΘ και ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. ενώνουν δυνάμεις: Σπουδές με προοπτική και σύνδεση με την αγορά εργασίας
(16-04-2025)
EN
TR






