Κάτι τρέχει στον Έβρο
Τοποθετήθηκαν 3 τεχνητές φωλιές για την προσέλκυση "Τυτώ", στο Δέλτα του Έβρου
Η ποικιλία των βιοτόπων του Δέλτα του Έβρου παρέχει τις καλύτερες προϋποθέσεις για άφθονη τροφή αλλά παρουσιάζει έλλειψη κατάλληλων σημείων για τη φωλεοποίηση κάποιων ειδών.
Πρόσφατα, έπειτα από πρωτοβουλία και χρηματοδότηση της BIRDWING (Birdwatching in Northern Greece) με σκοπό την προσέλκυση της αναπαραγωγής των Τυτώ και φυσικά την υποστήριξη της παρουσίας τους στο Δέλτα του Έβρου έγινε τοποθέτηση τριών τεχνητών φωλιών από το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης σε κτίρια και δέντρα σε διαφορετικούς οικοτόπους.
H Τυτώ είναι γλαυκόμορφο πτηνό της οικογενείας των Τυτονιδών, που απαντά και στον ελλαδικό χώρο. Αντίθετα με ό,τι πιστεύεται, η τυτώ δεν είναι κουκουβάγια, αλλά αποτελεί ένα ιδιαίτερο γλαυκόμορφο πτηνό.
Οι φωλιές θα παρακολουθούνται από το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης και προσδοκούμε το εγχείρημα προσέλκυσης και αναπαραγωγής των Τυτώ να έχει επιτυχία!
Φορέας Διαχείρησης Δέλτα του Έβρου
- Το Εθνικό Αστεροσκοπείο φέρνει την Αστρονομία σε σχολεία του Έβρου και της Ροδόπης
(30-09-2025) - Άγρια δολοφονία σε χωριό των Υψάλων, δίπλα στα ελληνοτουρκικά σύνορα (video)
(30-09-2025) - Ζημιές προκαλούν τα κοπάδια αλόγων στον κάμπο των Φερών και στο Δέλτα
(30-09-2025) - Προκήρυξη για 1 θέση Λογοθεραπευτή στην Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος
(30-09-2025) - Χωρίς νερό για λίγες ώρες κεντρική περιοχή της Αλεξανδρούπολης
(30-09-2025)
EN
TR






