Κάτι τρέχει στον Έβρο
Τη βοήθεια του Ελληνικού Στρατού θα ζητήσει ο Β. Πουλιλιός για την αποκατάσταση 5.000 στρεμμάτων
Τη συνδρομή του Ελληνικού Στρατού έχει την πρόθεση να ζητήσει ο δήμαρχος Σουφλίου Βαγγέλης Πουλιλιός, προκειμένου να γίνει η αποκατάσταση των εδαφών καλλιεργήσιμων εκτάσεων, όπου μετά από τα τελευταία πλημμυρικά φαινόμενα προκλήθηκαν κρατήρες από την ένταση των ορμητικών νερών και επιχωματώσεις από φερτά υλικά.
Ο αριθμός των εκτάσεων αυτών στο δήμο εκτιμάται ότι αγγίζει τα πέντε χιλιάδες στρέμματα, τα οποία παραμένουν ακαλλιέργητα αφού καμία εργασία αποκατάστασής τους δεν έχει προχωρήσει.
Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με τον κ. Πουλιλιό, αποδίδεται στην ανυπαρξία σχετικής εισήγησης από πλευράς υπηρεσιών της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή οι χρηματοδότηση του έργου απομάκρυνσης φερτών υλικών και αποκατάστασης από το Ταμείο Αλληλεγγύης.
«Όλα τα αρμόδια υπουργεία που επισκέφθηκα πρόσφατα που έδωσαν την ίδια απάντηση όπως και ότι δεν υπάρχουν χρήματα, ακόμη και για την αποκατάσταση αντλιοστασίων και δικτύων διανομής νερού στον κάμπο όπως και κατεστραμμένων καναλέτων» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πουλιλιός υπογραμμίζοντας πως «Η μόνη λύση είναι η συνδρομή του στρατού, ώστε άμεσα οι αγρότες να μπορούν και πάλι να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους».
- Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Ξεκίνησαν οι αεροψεκασμοί κατά των κουνουπιών με ελικόπτερα
(16-04-2025) - Ενίσχυση πυρόσβεσης στον Έβρο – Πρόταση Δερμεντζόπουλου για δύο Διοικήσεις
(16-04-2025) - Θράκη: Πριν το Πάσχα οι αποζημιώσεις από τον παγετό του 2021
(16-04-2025) - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές για το κρέας και τα αυγά – Οι οδηγίες της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας ΑΜΘ
(16-04-2025) - ΔΠΘ και ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. ενώνουν δυνάμεις: Σπουδές με προοπτική και σύνδεση με την αγορά εργασίας
(16-04-2025)
EN
TR






