Κάτι τρέχει στον Έβρο
Σύλληψη Τούρκου για εμπρησμό στο όρος Αιγάλεω - Υπόνοιες και για τις πυρκαγιές στον Έβρο από τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας
Για τη σύλληψη ενός 33χρονου Τούρκου που συνελλήφθη κατηγορούμενος για εμπρησμό στο όρος Αιγάλεω της Αττικής, μίλησε σε συνέντευξή του ο Υπουργός Βασίλης Κικίλιας.
Το ενδιαφέρον είναι οτι συνέδεσε αυτό το περιστατικό με τις καταστροφικές πυρκαγιές στον Έβρο το καλοκαίρι του 2023, λέγοντας χαρακτηριστικά οτι "υπάρχουν ερωτήματα που πλανώνται και γι' αυτό το γεγονός και για τα περσινά περιστατικά σε Αλεξανδρούπολη και Έβρο".
Ο κύριος Κικίλιας, αναφερόμενος στη δική μας περιοχή, είπε οτι το 2023 σημειώθηκε πρώτα πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη, στο επόμενο 24ωρο 19 εστίες στην περιοχή και άλλη μία στο δάσος της Δαδιάς.
Μάλιστα, συνέδεσε την πρόσφατη κοινή επίσκεψη με τον Υπουργό Άμυνας κ. Δένδια και την ευρεία σύσκεψη στελεχών του Στρατού, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και της Αυτοδιοίκησης στην Αλεξανδρούπολη, με το έντονο ενδιαφέρον που έχει η περιοχή:
"Είναι στρατηγικής σημασίας ο Έβρος και η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Υπάρχουν τεράστια συμφέροντα ενεργειακά, εθνικά και ΝΑΤΟϊκά. Δεν είναι αρμοδιότητα μόνο της Πυροσβεστικής. Γι' αυτό ανεβήκαμε στον Έβρο με τον κ. Δένδια. Εμπλέκεται και η ΕΛΑΣ με τον κ. Χρυσοχοΐδη".
Απομένει να μάθουν και οι πολίτες αν όντως υπάρχουν στοιχεία που να στοιχειοθετούν τις υπόνοιες που εξέφρασε ο κ. Κικίλιας.
- Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Ξεκίνησαν οι αεροψεκασμοί κατά των κουνουπιών με ελικόπτερα
(16-04-2025) - Ενίσχυση πυρόσβεσης στον Έβρο – Πρόταση Δερμεντζόπουλου για δύο Διοικήσεις
(16-04-2025) - Θράκη: Πριν το Πάσχα οι αποζημιώσεις από τον παγετό του 2021
(16-04-2025) - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές για το κρέας και τα αυγά – Οι οδηγίες της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας ΑΜΘ
(16-04-2025) - ΔΠΘ και ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. ενώνουν δυνάμεις: Σπουδές με προοπτική και σύνδεση με την αγορά εργασίας
(16-04-2025)
EN
TR







