Κάτι τρέχει στον Έβρο
Στην Ορεστιάδα δημιουργήθηκε ο πρώτος σταθμός φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων
Σύμφωνα με την ΕΡΤ Ορεστιάδας: Σε δύο εβομάδες περίπου θα είναι διαθέσιμος προς χρήση ο πρώτος σταθμός φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην Ορεστιάδα, ο οποίος τοποθετήθηκε επί της οδού Ορέστου, στο ύψος της αφετηρίας του δρόμου που οδηγεί προς τον σιδηροδρομικό σταθμό. Ο σταθμός ανήκει σε δίκτυο που επεκτείνεται σταδιακά σε όλη τη χώρα, από εταιρεία προϊόντων και υπηρεσιών φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων.
Η πόλη θα αποκτήσει άλλους δύο σταθμούς φόρτισης, οι οποίοι προβλέπονται από το σχέδιο ανάπτυξης του “Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου” (open mall) Ορεστιάδας. “Στον σχεδιασμό μας, εδώ και 1,5 χρόνο, και στο πλαίσιο δημιουργίας του open mall, έχουμε προγραμματίσει την εγκατάσταση ακόμα δύο σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, εντός του αστικού ιστού”, δήλωσε για το θέμα ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, διευκρινίζοντας πως οι συγκεκριμένοι σταθμοί φόρτισης θα τροφοδοτούνται από φωτοβολταϊκό σύστημα και θα ανήκουν στην κυριότητα του δήμου.
Ο ένας από αυτούς θα τοποθετηθεί επί της Βασιλέως Κωνσταντίνου και σε απόσταση ενός τετραγώνου από την κεντρική πλατεία και ένας ακόμα σε επίσης πολύ κεντρικό σημείο, αναλόγως των υποδείξεων των επιστημόνων που έχουν εκπονήσει το σχέδιο του open mall.
Όσον αφορά το κόστος φόρτισης, ο κ. Μαυρίδης εξήγησε πως αυτό θα καθοριστεί μέσα από τις συμπληρωματικές νομοθετικές ρυθμίσεις που αναμένονται. “Γίνεται μία διαβούλευση και όπως φαίνεται υπάρχει πρόθεση να είναι το δυνατόν χαμηλότερες οι χρεώσεις αυτές”, δήλωσε συγκεκριμένα.
Ο ίδιος παρατήρησε πως “μετά και την ψήφιση του νομοσχεδίου που αφορά περιβαλλοντικές ρυθμίσεις και εξειδικεύεται στην ηλεκτροκίνηση, ξεκινά μία μεγάλη προσπάθεια στη χώρα να γίνει στροφή προς τα ηλετροκίνητα οχήματα”.
Επεσήμανε ωστόσο ότι υπάρχουν ακόμη αποτρεπτικοί λόγοι να καθιερωθεί ως μία σοβαρή εναλλακτική μορφή κίνησης η ηλεκτροκίνηση, αφού το κόστος αγοράς ενός τέτοιου οχήματος παραμένει υψηλό. “Θεωρούμε όμως ότι σταδιακά ο κόσμος θα στραφεί σε αυτά τα οχήματα και εμείς οφείλουμε να εξασφαλίσουμε τις υποδομές, ώστε να είναι και η Ορεστιάδα στον χάρτη με τους σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων”, κατέληξε ο κ. Μαυρίδης.
- Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Ξεκίνησαν οι αεροψεκασμοί κατά των κουνουπιών με ελικόπτερα
(16-04-2025) - Ενίσχυση πυρόσβεσης στον Έβρο – Πρόταση Δερμεντζόπουλου για δύο Διοικήσεις
(16-04-2025) - Θράκη: Πριν το Πάσχα οι αποζημιώσεις από τον παγετό του 2021
(16-04-2025) - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές για το κρέας και τα αυγά – Οι οδηγίες της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας ΑΜΘ
(16-04-2025) - ΔΠΘ και ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. ενώνουν δυνάμεις: Σπουδές με προοπτική και σύνδεση με την αγορά εργασίας
(16-04-2025)
EN
TR






