Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
WOLT

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Με ενδιαφέρον αναμένεται η νέα επίσκεψη του κυρίου Μητσοτάκη στην Αλεξανδρούπολη.
Με ενδιαφέρον αναμένεται η νέα επίσκεψη του κυρίου Μητσοτάκη στην Αλεξανδρούπολη.

Στην Αλεξανδρούπολη έρχεται ο Πρωθυπουργός στις 25 Φεβρουαρίου

17-02-2026

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη την επόμενη Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου, προκειμένου να παραστεί στο δεύτερο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί και άλλες περιοχές του Έβρου ή θα παραμείνει μόνο στην Αλεξανδρούπολη.

Πάντως η επίσκεψη αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού υπάρχουν πολλά ανοιχτά ζητήματα στην περιοχή, για τα οποία είχαν δοθεί υποσχέσεις αλλά δεν υπήρξαν ανάλογα αποτελέσματα.

ΤΣΟΥΛΚΑΝΑΚΗΣ

Ίσως το πιο τρανταχτό παράδειγμα να είναι το πρόγραμμα μετεγκατάστασης στον Έβρο, για το οποίο πλέον είναι κοινώς αποδεκτό ότι απέτυχε και γι' αυτό η κυβέρνηση προχωρά σε αλλάγες και επέκτασή του σε άλλες περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Το πιο σημαντικό όμως για τον Έβρο είναι το θέμα των υδάτων του Άρδα και της ελληνοβουλγαρικής συμφωνίας που έληξε και δεν έχει ανανεωθεί. Ειδικά οι αγρότες του Έβρου είχαν πάρει την υπόσχεση από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό ότι θα υπάρξει εξέλιξη μέχρι τέλη Ιανουαρίου. Έχουμε φτάσει όμως στα μέσα Φεβρουαρίου και κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Τώρα αναμένεται ο κύριος Μητσοτάκης να κάνει σχετικές ανακοινώσεις την επόμενη εβδομάδα στην Αλεξανδρούπολη, οι οποίες προφανώς θα είναι θετικές προς την κατεύθυνση επίλυσης αυτού του μεγάλου προβλήματος για τον Έβρο.