Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
WOLT

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Οι τελευταίες πλημμύρες προκάλεσαν πρόβλημα στο πόσιμο νερό χωριών της περιοχής Διδυμοτείχου.
Οι τελευταίες πλημμύρες προκάλεσαν πρόβλημα στο πόσιμο νερό χωριών της περιοχής Διδυμοτείχου.

Σε τέσσερα χωριά του Διδυμοτείχου συνεχίζεται η απαγόρευση χρήσης νερού

06-02-2026

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Διδυμοτείχου ανακοίνωσε ότι μετά την ολοκλήρωση των εργαστηριακών ελέγχων, το νερό πλέον είναι κατάλληλο προς χρήση από τους καταναλωτές στους οικισμούς Δόξα, Χιονάδες, Βρύση, Ασπρονέρι, Βρυσικά, Γιατράδες και Σαύρα.

Εξακολουθεί όμως να υπάρχει περιορισμός χρήσης για τους οικισμούς Ελαφοχώρι, Δάφνη, Σιτοχώρι και Ευγενικό, αφού διαπιστώθηκαν αυξημένες τιμές σε ορισμένους δείκτες του νερού.

Έτσι, για τους τέσσερις αυτούς οικισμούς απαγορεύεται αυστηρά η χρήση του νερού για πόση, για μαγείρεμα και για πλύσιμο τροφίμων.

ΤΣΟΥΛΚΑΝΑΚΗΣ

Η ΔΕΥΑ ολοκλήρωσε το άδειασμα και την απολύμανση των δεξαμενών με υποχλωριώδες νάτριο και πραγματοποιήθηκε νέα δειγματοληψία, της οποίας τα αποτελέσματα αναμένονται την ερχόμενη Δευτέρα.

Μέχρι τότε θα συνεχιστεί η διανομή εμφιαλωμένου νερού στους τέσσερις οικισμούς που εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση, μετά από επικοινωνία με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωναμε τη ΔΕΥΑ Διδυμοτείχου, το πρόβλημα προέκυψε λόγω των καιρικών συνθηκών και των πλημμυρικών φαινομένων.