- Με μεγάλη συμμετοχή η φιλανθρωπική βραδιά των Daughters of Penelope για το Friendship Camp
(28-06-2026) - Τα 2α γενέθλιά του γιόρτασε το ΝΟΑ cafe bar στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης
(12-06-2026) - Λαμπερά εγκαίνια στην Αλεξανδρούπολη: Πλήθος κόσμου υποδέχτηκε το νέο κατάστημα της «Καλλιτσάρης Δ. & Υιοί ΟΕ»
(12-06-2026)
Κάτι τρέχει στον Έβρο
"Το Τελωνείο των Κήπων δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος του κυκλοφοριακού φόρτου που δέχεται από την Τουρκία"
Επιστολή απέστειλε προς τους Υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών, Οικονομικών και στην Γενική Γραμματεία ΣΔΙΤ, ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης σχετικά με την κατασκευή Νέου Τελωνείου στο σημείο Εισόδου-Εξόδου Κήπων μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).
Στην επιστολή υπογραμμίζεται ότι αυτήν την στιγμή το Τελωνείο των Κήπων δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος του κυκλοφοριακού φόρτου που δέχεται από την Τουρκία κλπ Χώρες αφού οι υποδομές αλλά και το προσωπικό υπολείπονται κατά πολύ από αυτές της γειτονικής χώρας.
Αντιθέτως, η Τουρκία έχει προχωρήσει σε αναβάθμιση των υποδομών του Τελωνείου στα Ύψαλα.
Τα τελευταία 14 χρόνια γίνονται συστηματικές προσπάθειες μεταξύ των δυο χωρών προκειμένου να κατασκευαστεί νέα γέφυρα που θα ενώνει τα δυο μέρη και θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των δυο Τελωνείων.
Στην επιστολή επισημαίνεται ότι έχει εγκριθεί χρηματοδότηση έργου με τίτλο «ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΗΣ “ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥ α)ΣΥΝΟΡΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΚΗΠΩΝ Ν.ΕΒΡΟΥ, β) ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΚΗΠΩΝ ΣΥΝΟΡΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΕΒΡΟΥ ΚΑΙ γ)ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΜΕΘΟΡΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ», χωρίς όμως να έχουμε κάποια ορατά αποτελέσματα.
Ο βουλευτής υπογραμμίζει ότι & μια καινούργια γέφυρα σύγχρονων προδιαγραφών θα αποτρέψει την παρατηρούμενη ανάσχεση της κυκλοφορίας με τις πολύωρες καθυστερήσεις & ταλαιπωρίες των διακινουμένων με κάθε τρόπο & μέσο από το Σημείο των Κήπων γενικά το οποίο και θα αποτελέσει βραχίονα εκσυγχρονισμού της χώρας.
Τέλος επισημαίνει ότι θα πρέπει να εξετασθεί για τα σημεία Εισόδου – Εξόδου των Κήπων, Καστανέων, Ορμενίου και Κυπρίνου εάν θα πρέπει να αναπτυχθούν ως συνοριακά πάρκα ή οικονομικά «χωριά».
- Εκσυγχρονισμός του Μουσείου Κομοτηνής, αλλά το Διδυμότειχο ζητά την χρυσή προτομή
(02-07-2025) - Ημερίδα για τη νησιωτικότητα - Η Σαμοθράκη ώς "αόρατο νησί"
(02-07-2025) - Σκουπιδότοπος και "ζούγκλα" στο Ρέμα Βανικιώτη της Αλεξανδρούπολης (video)
(02-07-2025) - Νέα νυχτερινά δρομολόγια δημοτικής συγκοινωνίας στην Αλεξανδρούπολη (video)
(02-07-2025) - Αναφορά και Ερώτηση στη Βουλή για τις τουρκικές παρεμβάσεις στα νερά του ποταμού Έβρου
(02-07-2025)
EN
TR
_ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ-1781771065.jpg)





