Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
Big Barrel

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ο Γαλλικός Σταθμός στην Αλεξανδρούπολη (photo: Παύλος Παυλίδης)
Ο Γαλλικός Σταθμός στην Αλεξανδρούπολη (photo: Παύλος Παυλίδης)

Πρόταση για οδό "Βαρώνου Χιρς" στην Αλεξανδρούπολη, λόγω του σιδηροδρόμου

12-11-2024

Ο σύλλογος Φίλοι του Γαλλικού Σταθμού Αλεξανδρούπολης, ανακοίνωσε οτι υποστηρίζει την πρόταση του νομικού Γεωργίου Αλεπάκου, για να δοθεί το όνομα του Βαρώνου Χιρς σε δρόμο της Αλεξανδρούπολης.

Ο κύριος Αλεπάκος δικαιολογεί την πρότασή του, αναφέροντας οτι ο επιχειρηματίας Μωρίς Χιρς έπαιξε σημαντικό ρόλο στη δημιουργία της Αλεξανδρούπολης. Η απόφασή του να κατασκευαστεί τερματικός σταθμός των Ανατολικών Σιδηροδρόμων στην τότε έρημη σχεδόν περιοχή, ήταν ο σπόρος για να γεννηθεί το τότε Δεδέαγατς του 19ου αιώνα, δηλαδή η σημερινή Αλεξανδρούπολη.

KYRCOM

Η πρόταση θα κατατεθεί στο δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης για έγκριση και υλοποίηση και η αρχική σκέψη είναι η οδός που θα πάρει το όνομα του Βαρώνου Χιρς, να βρίσκεται στην ανατολική Αλεξανδρούπολη, στην περιοχή του Γαλλικού Σταθμού.