Κάτι τρέχει στην Ελλάδα
Πέτσας: Ανοίγουν στις 27 Απριλίου υποθηκοφυλακεία, πρωτοδικεία & ειρηνοδικεία
Από τη Δικαιοσύνη θα γίνει συμβολικά η αρχή της επιστροφής στην κανονικότητα, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, προαναγγέλλοντας σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό με άνοιγμα, στις 27 Απριλίου, των υποθηκοφυλακείων, των ειρηνοδικείων και των πρωτοδικείων, για συγκεκριμένες διαδικασίες.
Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο σταδιακής μετάβασης στην κανονικότητα, ωστόσο ακόμα δεν έχει έρθει αυτή η στιγμή και επανέλαβε πως θα είναι μια διαδικασία σταδιακή, μακρόσυρτη και στοχευμένη.
«Πρόκειται για μια δύσκολη άσκηση που και πάλι καλούμαστε να λύσουμε όλοι μαζί», επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Η αρχή μπορεί της επιστροφής στην κανονικότητα μπορεί να γίνει από ομάδες πληθυσμού που έχουν μικρότερο κίνδυνο για επιπλοκές, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, φέρνοντας το παράδειγμα των μικρών καταστημάτων ή και των σχολείων, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να προστατεύσει τις ευπαθείς ομάδες.
Παράλληλα ο κ. Πέτσας γνωστοποίησε ότι το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.
- Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Ξεκίνησαν οι αεροψεκασμοί κατά των κουνουπιών με ελικόπτερα
(16-04-2025) - Ενίσχυση πυρόσβεσης στον Έβρο – Πρόταση Δερμεντζόπουλου για δύο Διοικήσεις
(16-04-2025) - Θράκη: Πριν το Πάσχα οι αποζημιώσεις από τον παγετό του 2021
(16-04-2025) - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές για το κρέας και τα αυγά – Οι οδηγίες της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας ΑΜΘ
(16-04-2025) - ΔΠΘ και ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. ενώνουν δυνάμεις: Σπουδές με προοπτική και σύνδεση με την αγορά εργασίας
(16-04-2025)
EN
TR






