Κάτι τρέχει στον Έβρο
Παραβάσεις σε αλιευτικά σκάφη της Αλεξανδρούπολης
Πέρυσι, το Κέντρο Παρακολούθησης Αλιείας πιστοποίησε παραβάσεις σε αλιευτικά σκάφη Εβριτών. «Στην περιοχή αλιεύουμε χρόνια, τηρώντας τα όρια», λέει ο πρόεδρος του Αλιευτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Δημήτρης Σαρίκας.
Το αναβαθμισμένο δορυφορικό σύστημα τούς παρουσιάζει να αλιεύουν εγγύτερα στις ακτές.
Σύμφωνα με το ypaithros.gr, πρόκειται για περιοχή που δημιουργήθηκε από τις προσχώσεις του Έβρου, με αποτέλεσμα οι ζώνες αλιείας να μετακινούνται.
Το καλοκαίρι έλαβαν διαβεβαίωση από στελέχη του ΥΠΑΑΤ ότι «το θέμα θεωρείται λήξαν, με θετική έκβαση για μας».
Πρόσφατα ενημερώθηκαν ότι οι παραβάσεις θα πιστοποιηθούν. Σχεδιάζουν προσφυγή κατά της απόφασης στο Συμβούλιο Αλιείας, ζητώντας να αποδεχτεί έγγραφο της Υδρογραφικής Υπηρεσίας που δηλώνει ότι η περιοχή είναι ευμετάβλητη.
- Το Εθνικό Αστεροσκοπείο φέρνει την Αστρονομία σε σχολεία του Έβρου και της Ροδόπης
(30-09-2025) - Άγρια δολοφονία σε χωριό των Υψάλων, δίπλα στα ελληνοτουρκικά σύνορα (video)
(30-09-2025) - Ζημιές προκαλούν τα κοπάδια αλόγων στον κάμπο των Φερών και στο Δέλτα
(30-09-2025) - Προκήρυξη για 1 θέση Λογοθεραπευτή στην Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος
(30-09-2025) - Χωρίς νερό για λίγες ώρες κεντρική περιοχή της Αλεξανδρούπολης
(30-09-2025)
EN
TR






