- Με μεγάλη συμμετοχή η φιλανθρωπική βραδιά των Daughters of Penelope για το Friendship Camp
(28-06-2026) - Τα 2α γενέθλιά του γιόρτασε το ΝΟΑ cafe bar στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης
(12-06-2026) - Λαμπερά εγκαίνια στην Αλεξανδρούπολη: Πλήθος κόσμου υποδέχτηκε το νέο κατάστημα της «Καλλιτσάρης Δ. & Υιοί ΟΕ»
(12-06-2026)
Κάτι τρέχει στον Έβρο
Όστρακα 2,5 τόνων κατασχέθηκαν στην Αλεξανδρούπολη
Μέσα σε λίγη ώρα, άνδρες του Λιμεναρχείου και της ΕΛ.ΑΣ. άναψαν «κόκκινο» σε δυο φορτία με σχεδόν δυόμισι τόνους όστρακα ακατάλληλα για κατανάλωση, τα οποία μεταφέρονταν από διαφορετικές περιοχές της Αλεξανδρούπολης με οχήματα που δεν πληρούν τις προδιαγραφές και χωρίς έγγραφα που να αποδεικνύουν την προέλευσή τους.
Αναλυτικότερα στην πρώτη περίπτωση την Κυριακή το μεσημέρι συνελήφθη 54χρονος με Χίλια εξακόσια τρία κιλά (1.603 kg) όστρακα, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης.
Το όχημα με το οποίο τα μετέφερε οδηγήθηκε από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής στην Ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης, όπου διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω δράστης μετέφερε – διακινούσε, συνολικά εκατό (100) σάκους δίθυρων μαλακίων του είδους αχιβάδα (ruditapes decussatus), συνολικού βάρους χιλίων εξακοσίων τριών κιλών (1.603 kg), στο σύνολό τους ακατάλληλα για κατανάλωση, εκ των οποίων χίλια εκατόν είκοσι κιλά (1120 kg)υπολειπομένων διαστάσεων.
Στην δεύτερη περίπτωση συνελήφθη ένας 35χρονος ημεδαπός για κατοχή και μεταφορά με σκοπό την πώληση – εμπορία επτακόσια τριάντα επτά κιλών (737 kg) οστράκων.
Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών της Λιμενικής Αρχής Αλεξανδρούπολης, εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε από στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξανδρούπολης επί της επαρχιακής οδού Δικέλλων Μεσημβρίας Αλεξανδρούπολης, ένα (01) Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό και ιδιοκτήτη τον ανωτέρω, με το οποίο μετέφερε σάκους με δίθυρα μαλάκια (όστρακα).
Το εν λόγω όχημα οδηγήθηκε από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής στην Ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης, όπου διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω δράστης μετέφερε – διακινούσε, συνολικά τριάντα έξι (36) σάκους δίθυρων μαλακίων του είδους αχιβάδα (ruditapes decussatus), συνολικού βάρους επτακοσίων τριάντα επτά κιλών (737 kg), στο σύνολό τους ακατάλληλα για κατανάλωση, εκ των οποίων διακόσια είκοσι κιλά (220 kg)υπολειπομένων διαστάσεων.
- Επιστολή διαμαρτυρίας και αγωνίας, από Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Ορεστιάδας
(01-07-2025) - Στον Άγνωστο Στρατιώτη παρέμβαση για το Αναγνωστήριο Αλεξανδρούπολης
(01-07-2025) - Πρώτη Θέση στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Κολύμβησης για τον ΝΟΑ
(01-07-2025) - Ιδρύεται Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο στη Σαμοθράκη
(01-07-2025) - Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο Μεγάλο Δέρειο του Έβρου
(01-07-2025)
EN
TR
_ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ-1781771065.jpg)





