- Με μεγάλη συμμετοχή η φιλανθρωπική βραδιά των Daughters of Penelope για το Friendship Camp
(28-06-2026) - Τα 2α γενέθλιά του γιόρτασε το ΝΟΑ cafe bar στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης
(12-06-2026) - Λαμπερά εγκαίνια στην Αλεξανδρούπολη: Πλήθος κόσμου υποδέχτηκε το νέο κατάστημα της «Καλλιτσάρης Δ. & Υιοί ΟΕ»
(12-06-2026)
Κάτι τρέχει στον Έβρο
Ορεστιάδα: Κυρώσεις σε ιδιοκτήτες εγκαταλελειμμένων οικοπέδων για τον καθαρισμό τους μέχρι τις 30 Μαίου
Στα μέτρα πρόληψης σχετικά με την αποτελεσματικότερη προστασία από κινδύνους εκδήλωσης πυρκαγιάς, σε εγκαταλελειμμένα οικόπεδα και ιδιόκτητους χώρους, αναφέρθηκε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου Ορεστιάδας, Γιάννης Παπαϊωάννου.
Οι ιδιοκτήτες των οικοπέδων και των χώρων αυτών, που βρίσκονται εντός του ιστού της πόλης και σε οικισμούς, έχουν την υποχρέωση να φροντίσουν άμεσα τον καθαρισμό, την αποψίλωση και την απομάκρυνση εύφλεκτων υλικών, καθώς ήδη έχει ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος από την 1η Μαίου η οποία θα διαρκέσει έως τις 31 Οκτωβρίου.
Όπως ανέφερε ο κ. Παπαϊωάννου, σε αντίθετη περίπτωση, οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου είναι υποχρεωμένες να κινήσουν τη σχετική διαδικασία που περιλαμβάνει χρηματικά πρόστιμα και μηνύσεις. «Ο νόμος είναι αυστηρός, ζητάμε από τους δημότες μας να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες μέχρι τις 30 Μαίου, ώστε να αποφύγουμε τα δυσάρεστα» τόνισε ο κ. Παπαϊωάννου.
- Επιστολή διαμαρτυρίας και αγωνίας, από Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Ορεστιάδας
(01-07-2025) - Στον Άγνωστο Στρατιώτη παρέμβαση για το Αναγνωστήριο Αλεξανδρούπολης
(01-07-2025) - Πρώτη Θέση στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Κολύμβησης για τον ΝΟΑ
(01-07-2025) - Ιδρύεται Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο στη Σαμοθράκη
(01-07-2025) - Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο Μεγάλο Δέρειο του Έβρου
(01-07-2025)
EN
TR
_ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ-1781771065.jpg)





