Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
Big Barrel

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Οι Τούρκοι είπαν «γιοκ»: μείωση των αφίξεων μέσω Έβρου 15%

Οι Τούρκοι είπαν «γιοκ»: μείωση των αφίξεων μέσω Έβρου 15%

05-11-2018

Μείωση των αφίξεων των Τούρκων επισκεπτών στη Θράκη για το 3ο τρίμηνο του 2018, αποτυπώνεται στα στοιχεία της έρευνας της Ομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας Θράκης.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με τον Πρόεδρο Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ, η μείωση των τουρκικών τουριστικών ροών για την περίοδο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου ανέρχεται ποσοστιαία στο 15% με περισσότερες από διακόσιες εξήντα τέσσερις χιλιάδες (264.455) Τούρκους επισκέπτες να εισέρχονται τελικά στην Ελλάδα το εφετινό τρίτο τρίμηνο, 46.399 λιγότεροι όμως σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2017.

Στους Κήπους οι αφίξεις Τούρκων υπηκόων υποχωρούν κατά 12,50% για το τρίτο τρίμηνο του 2018 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2017 ενώ στις Καστανιές η αντίστοιχη συγκριτική μείωση αγγίζει το 25%.

Κατά την ομαδοποίηση των στοιχείων σε επίπεδο εννιαμήνου καταγράφεται ποσοστιαία μείωση η οποία ξεπερνά το 7% για το τρέχον έτος σε σχέση με το 2017 με πεντακόσιες πενήντα τέσσερις χιλιάδες Τούρκους (553.876) να εισέρχονται τελικά στην Ελλάδα από τις δύο οδικές πύλες εισόδου στο Νομό Έβρου, επίδοση στην οποία επιδρά καταλυτικά η υποχώρηση στις τουριστικές ροές από Τουρκία του τρίτου τριμήνου.

Στα επιμέρους επεξεργασμένα στοιχεία εννιαμήνου οι οδικές αφίξεις Τούρκων υπηκόων στους Κήπους διαμορφώνονται λίγο κάτω από τετρακόσιες σαράντα εννιά χιλιάδες (448.693), μειωμένες κατά 3,54% (16.446 λιγότερες) συγκριτικά με την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2017, ενώ στις Καστανιές η αντίστοιχη μεταβολή εννιαμήνου είναι αρνητική κατά 19,75% και τις απόλυτες τουρκικές αφίξεις να ανέρχονται σε περίπου εκατόν πέντε χιλιάδες (105.183 / 25.894 λιγότερες).

Το γεγονός αυτό οφείλεται σύμφωνα με τον Κ.Χατζημιχαήλ στις διαρκείς υποχωρήσεις της νέας τουρκικής λίρας έναντι του ευρώ όσο και στην επιδείνωση της τουρκικής οικονομίας.