Κάτι τρέχει στον Έβρο
Ο Έβρος έχει πλημμυρίσει και το κράτος ζητά φωτογραφίες από τα χωράφια!
Δικαιολογημένα θέτουν ένα σημαντικό ζήτημα προς εξέταση οι Αγροτικοί Σύλλογοι Βορείου Έβρου, μετά την ανακοίνωση της αναμενόμενης εφαρμογής (agrisnap-gr) για την υποβολή ενστάσεων στο monitoring για τις εκτάσεις που σηλώνουν οι αγρότες.
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η καταληκτική ημερομηνία για να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και φωτογραφίες οι αγρότες είναι η 27η Φεβρουαρίου, αλλά αυτή τη στιγμή ο Έβρος βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των καιρικών συνθηκών και των πλημμυρικών φαινομένων.
Χιλιάδες στρέμματα σε όλο τον Έβρο έχουν πλημμυρίσει και πολλές περιοχές είναι μή προσβάσιμες, ενώ υπάρχουν και ανακοινώσεις (όπως για παράδειγμα του Δήμου Ορεστιάδας) να περιοριστούν οι μετακινήσεις κοντά σε ρέματα, κανάλια κλπ.
Αναρωτούνται λοιπόν οι αγρότες, πώς είναι δυνατόν να συγκεντρώσουν φωτογραφίες ως αποδεικτικά στοιχεία, όταν δεν μπορούν καν να πλησιάσουν σε εκτάσεις που έχουν πλημμυρίσει.
Αυτό αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι δεν υπάρχει ο απαραίτητος συντονισμός και ενημέρωση των αρμοδίων για τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν εδώ στον Έβρο. Θα πρέπει να ενημερωθεί η ΑΑΔΕ για την υφιστάμενη κατάσταση με τις πλημμυρισμένες εκτάσεις και να δώσει χρονική παράταση για τους αγρότες του νομού για να συγκεντρώσουν τις φωτογραφίες που απαιτούνται για την τεκμηρίωση των ενστάσεών τους.
- Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Ξεκίνησαν οι αεροψεκασμοί κατά των κουνουπιών με ελικόπτερα
(16-04-2025) - Ενίσχυση πυρόσβεσης στον Έβρο – Πρόταση Δερμεντζόπουλου για δύο Διοικήσεις
(16-04-2025) - Θράκη: Πριν το Πάσχα οι αποζημιώσεις από τον παγετό του 2021
(16-04-2025) - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές για το κρέας και τα αυγά – Οι οδηγίες της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας ΑΜΘ
(16-04-2025) - ΔΠΘ και ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. ενώνουν δυνάμεις: Σπουδές με προοπτική και σύνδεση με την αγορά εργασίας
(16-04-2025)
EN
TR







