Κάτι τρέχει στον Έβρο
Ο Έβρος ξανά στο επίκεντρο – Τι είπε ο Πρωθυπουργός στο μήνυμά του
Την κομβική σημασία του Έβρου για την εθνική ασφάλεια αλλά και την περιφερειακή ανάπτυξη ανέδειξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο εβδομαδιαίο μήνυμά του, επαναφέροντας στο δημόσιο διάλογο τα γεγονότα της άνοιξης του 2020 και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει διαχρονικά η περιοχή.
Με αφορμή τις τρέχουσες μεταναστευτικές ροές και εντάσεις, όπως αυτές που παρατηρούνται στην Κρήτη, ο πρωθυπουργός έφερε ως παράδειγμα την κρίση του Έβρου το 2020, όταν χιλιάδες μετανάστες –με την υποστήριξη της τουρκικής πλευράς– επιχείρησαν να εισβάλουν μαζικά στη χώρα από τα βορειοανατολικά χερσαία σύνορα.
«Η Ελλάδα δεν θα γίνει ξέφραγο αμπέλι», ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να αποτρέψει τη δημιουργία νέων διαδρομών παράνομης εισόδου στη χώρα και στην Ευρώπη.
«Όπως στον Έβρο το 2020, έτσι και τώρα, θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να τους σταματήσουμε», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Στο ίδιο πλαίσιο, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις υποδομές της περιοχής, παρουσιάζοντας ένα ευρύτερο σχέδιο ανάταξης και ενίσχυσης του Έβρου. Όπως ανακοίνωσε, υπογράφηκε πρόσφατα η σύμβαση για την ανακαίνιση του Συνοριακού Σταθμού Κήπων, έργο που αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το καλοκαίρι του 2026.
Ο εκσυγχρονισμός του σταθμού περιλαμβάνει:
-
Σημαντικές βελτιώσεις στα υπάρχοντα κτίρια,
-
Δημιουργία νέας, ανεξάρτητης γραμμής ελέγχου για οχήματα διεθνών εμπορικών μεταφορών,
-
Ενίσχυση της λειτουργικότητας του σημείου διέλευσης, το οποίο αποτελεί τη νοτιοανατολική χερσαία πύλη εισόδου της Ευρώπης.
«Το σχέδιο ανάταξης και στήριξης της ευαίσθητης αυτής περιοχής δεν περιορίζεται μόνο στην ασφάλεια. Στόχος είναι να αποτελέσει ο Έβρος μια δυναμική πύλη ανάπτυξης και εμπορίου», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
- Το Εθνικό Αστεροσκοπείο φέρνει την Αστρονομία σε σχολεία του Έβρου και της Ροδόπης
(30-09-2025) - Άγρια δολοφονία σε χωριό των Υψάλων, δίπλα στα ελληνοτουρκικά σύνορα (video)
(30-09-2025) - Ζημιές προκαλούν τα κοπάδια αλόγων στον κάμπο των Φερών και στο Δέλτα
(30-09-2025) - Προκήρυξη για 1 θέση Λογοθεραπευτή στην Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος
(30-09-2025) - Χωρίς νερό για λίγες ώρες κεντρική περιοχή της Αλεξανδρούπολης
(30-09-2025)
EN
TR







