Κάτι τρέχει στον Έβρο
Κρούσμα του Ιού του Δυτικού Νείλου στη Σαμοθράκη - Έκτακτα μέτρα από τον Δήμο
Σύμφωνα με ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ εντοπίστηκε ένα κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου σε άτομο που είχε παραμείνει για αρκετές ημέρες στη Σαμοθράκη κι αποχώρησε.
Ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται κυρίως μέσω τσιμπήματος από μολυσμένα κουνούπια και μπορεί να προκαλέσει ήπια συμπτώματα ή σοβαρότερες επιπλοκές, ειδικά σε ηλικιωμένα άτομα και άτομα με υποκείμενα νοσήματα.
"Παρακαλούμε να ενημερωθείτε και να τηρήσετε τους κανόνες πρόληψης που παραθέτουμε παρακάτω για την προστασία σας:
1. Χρήση εντομοαπωθητικών
2. Κατάλληλο ρουχισμό που καλύπτει όσο το δυνατόν περισσότερο το σώμα
3. Μείωση της έκθεσης σας σε κουνούπια αποφεύγοντας εξωτερικές δραστηριότητες το σούρουπο και την αυγή, όταν η δραστηριότητα των κουνουπιών είναι αυξημένη.
4. Χρήση κουνουπιέρων και προστατευτικών διχτυών στα παράθυρα και τις πόρτες.
5. Απομάκρυνση στάσιμων υδάτων από γλάστρες, κουβάδες και άλλα σημεία που μπορεί να αποτελέσουν εστίες ανάπτυξης κουνουπιών.
Ακολουθήστε τις οδηγίες που αναφέρονται στην κάρτα και στη σελίδα του ΕΟΔΥ (σύνδεσμος) που επισυνάπτονται για επιπλέον προφυλάξεις και συμβουλές.
Αν παρουσιάσετε συμπτώματα όπως πυρετό, πονοκέφαλο ή αδυναμία, επικοινωνήστε άμεσα με τον ΕΟΔΥ." αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου Σαμοθράκης.
- Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Ξεκίνησαν οι αεροψεκασμοί κατά των κουνουπιών με ελικόπτερα
(16-04-2025) - Ενίσχυση πυρόσβεσης στον Έβρο – Πρόταση Δερμεντζόπουλου για δύο Διοικήσεις
(16-04-2025) - Θράκη: Πριν το Πάσχα οι αποζημιώσεις από τον παγετό του 2021
(16-04-2025) - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές για το κρέας και τα αυγά – Οι οδηγίες της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας ΑΜΘ
(16-04-2025) - ΔΠΘ και ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. ενώνουν δυνάμεις: Σπουδές με προοπτική και σύνδεση με την αγορά εργασίας
(16-04-2025)
EN
TR






