Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
Big Barrel

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Κινδύνευσε ψαράς: Διάσωση από το Λιμενικό Αλεξ/πολης

Κινδύνευσε ψαράς: Διάσωση από το Λιμενικό Αλεξ/πολης

25-06-2016

Φθηνά την γλίτωσε ερασιτέχνης ψαράς ο οποίος έμεινε για ώρες μέσα στην 3,5 μέτρα βάρκα του όταν ξαφνικά, εν μέσω θαλασσοταραχής, χάλασε η μηχανή της.

Πιο συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα της Παρασκευής 23 Ιουνίου και καθώς επέστρεφε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης από το ψάρεμά του, μόλις 2 ναυτικά μίλια έξω από αυτό, η μηχανή του έσβησε από βλάβη με αποτέλεσμα η ερασιτεχνική βάρκα ψαρέματός του να μείνει ακυβέρνητη. Μάταια προσπαθούσε να βγάλει τα νερά από τη βάρκα μέχρι να εντοπιστεί από τις αρχές.

Ο 39χρονος εξέπεμψε sos με τη χρήση καπνογόνων κι εκείνη τη ώρα, για καλή του τύχη, τον είδαν πρώτοι, οι πιλότοι του αεροπλάνου της γραμμής καθώς αντιλήφθηκαν τους καπνούς και ειδοποίησαν το λιμενικό.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν 2 σκάφη του, ένα φουσκωτό και ένα καταδρομικό ενώ την ίδια στιγμή τους καπνούς είδε από το λιμάνι και ο κ. Πέτρος Πανταζίδης όπου με δική του πρωτοβουλία πήρε το ιδιωτικό του σκάφος και έσπευσε να βοηθήσει τον τρομαγμένο ψαρά.

Τελικά η ψυχραιμία του και η άμεση κινητοποίηση των 3ων σκαφών αποδείχτηκαν σωτήρια αφού ο 39χρονος πέραν του ψυχολογικού σοκ δεν υπέστη κάποιο τραυματισμό.