Κάτι τρέχει στον Έβρο
Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για την άγρια δολοφονία του 84χρονου στην Αλεξανδρούπολη (video)
Η τοπική κοινωνία της Αλεξανδρούπολης παρακολουθεί παγωμένη τις αποκαλύψεις γύρω από την αποτρόπαιη δολοφονία ενός ηλικιωμένου άνδρα, η οποία εξιχνιάστηκε άμεσα από τις αστυνομικές αρχές.
Η είδηση του θανάτου του 84χρονου ήρθε στο φως το απόγευμα της 14ης Φεβρουαρίου 2026, όταν συγγενικό του πρόσωπο τον εντόπισε νεκρό μέσα στην κατοικία του, σημαίνοντας αμέσως συναγερμό στην Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων της πόλης.
Η κινητοποίηση των αρχών υπήρξε αστραπιαία και, σε συνεργασία με κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, οι αστυνομικοί κατάφεραν να συνθέσουν το παζλ της αποτρόπαιας πράξης. Όπως προέκυψε από την προανάκριση, το έγκλημα διαπράχθηκε στις 11 Φεβρουαρίου, όταν τρεις ημεδαποί εισέβαλαν στην οικία του θύματος. Εκεί, οι δράστες χρησιμοποίησαν μαχαίρι, τραυματίζοντας θανάσιμα τον άτυχο ηλικιωμένο.
Η έρευνα στον χώρο του εγκλήματος αποκάλυψε πως από το σπίτι αφαιρέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο. Οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους τρεις υπόπτους, ενώ στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε και κατασχέθηκε το φονικό μαχαίρι που χρησιμοποίησαν.
Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για την δολοφονία:
Εξιχνιάσθηκε άμεσα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αλεξανδρούπολης υπόθεση ανθρωποκτονίας ημεδαπού για την οποία συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί.
Ειδικότερα, απογευματινές ώρες χθες (15-2-2026) εντοπίσθηκε, από συγγενικό του πρόσωπο, νεκρός 84χρονος ημεδαπός, εντός της οικίας του στην Αλεξανδρούπολη.
Από την προανάκριση και τις συντονισμένες ενέργειες και έρευνες της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αλεξανδρούπολης καθώς και την εξερεύνηση του χώρου τέλεσης του εγκλήματος που πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή κλιμακίου της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, προέκυψε ότι την 11-2-2026, τρεις ημεδαποί εισήλθαν στην οικία του 84χρονου, όπου με τη χρήση μαχαιριού τον τραυμάτισαν θανάσιμα. Οι δράστες εντοπίσθηκαν άμεσα και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας.
Από το χώρο διαπιστώθηκε η αφαίρεση ενός κινητού τηλεφώνου, τα αίτια της πράξης των τριών συλληφθέντων ερευνώνται, ενώ στο πλαίσιο των σχετικών αναζητήσεων βρέθηκε και κατασχέθηκε το μαχαίρι που χρησιμοποίησαν οι δράστες.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αλεξανδρούπολης.
Ακολουθεί video από την προσαγωγή τους στα δικαστήρια:
- Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Ξεκίνησαν οι αεροψεκασμοί κατά των κουνουπιών με ελικόπτερα
(16-04-2025) - Ενίσχυση πυρόσβεσης στον Έβρο – Πρόταση Δερμεντζόπουλου για δύο Διοικήσεις
(16-04-2025) - Θράκη: Πριν το Πάσχα οι αποζημιώσεις από τον παγετό του 2021
(16-04-2025) - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές για το κρέας και τα αυγά – Οι οδηγίες της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας ΑΜΘ
(16-04-2025) - ΔΠΘ και ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. ενώνουν δυνάμεις: Σπουδές με προοπτική και σύνδεση με την αγορά εργασίας
(16-04-2025)
EN
TR







