Κάτι τρέχει στον Έβρο
Εκτός λειτουργίας οι μισές παιδικές χαρές στον Δήμο Ορεστιάδας
Για την ακρίβεια είναι περισσότερες από τις μισές, αφού μιλάμε για τις 18 από τις 34 συνολικά παιδικές χαρές στα όρια του Δήμου Ορεστιάδας, οι οποίες παραμένουν εκτός λειτουργίας.
Το θέμα αναδείχθηκε πάλι στην τελευταία συνεδρίαση λογοδοσίας του Δήμου Ορεστιάδας, μετά από ερώτηση που κατέθεσε ο πρόεδρος του Ορμενίου. Πολλοί από εσάς ίσως να θυμάστε οτι η περίπτωση αυτή έγινε πανελληνίως γνωστή πριν από μήνες, όταν εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ έκανε ζωντανή μετάδοση από το Ορμένιο και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και αυτό το θέμα. Δηλαδή οτι επί μήνες τα ελάχιστα παιδιά που έχουν απομείνει σ' αυτό το τόσο απομακρυσμένο χωριό, δεν μπορούν να παίξουν αφού η παιδική χαρά δεν λειτουργεί.
Η απάντηση που δόθηκε στη συνεδρίαση, ήταν οτι το πρόβλημα στο Ορμένιο είναι το δάπεδο που πρέπει να αντικατασταθεί, γιατί δεν πληροί τους όρους χρήσης για ανήλικα παιδιά, αφού δεν έχει την ελαστικότητα που απαιτείται.
Το ίδιο ισχύει για τις περισσότερες παιδικές χαρές και το έργο πρέπει να γίνει συνολικά για όλες, με προϋπολογισμό 400.000 ευρώ.
Ο Δήμος έχει καταθέσει μελέτη και αναμένει την εξέλιξη, ώστε να δρομολογηθεί το έργο συνολικα για τις παιδικές χαρές που είναι πλέον ανενεργές. Μέχρι τότε, για ένα πρόβλημα που ήδη έπρεπε να βρεθεί λύση, τα παιδιά στα ακριτικά χωριά του Έβρου, μένουν χωρίς παιδικές χαρές.
- Πρώτη άσκηση στρατιωτικής κινητικότητας της ΕΕ στην Αλεξανδρούπολη
(17-04-2025) - Κρίσιμη σύσκεψη στο Διδυμότειχο: Ο Παπαδάκης προτείνει Πολιτοφυλακή για την αντιπυρική προστασία
(17-04-2025) - Τα 7 χιλιόμετρα δρόμου Ελαφοχωρίου – Χιονάδων απειλούν την ασφάλεια των κατοίκων (φωτο)
(17-04-2025) - Στη δημοσιότητα φωτογραφίες τριών Τούρκων που εμπλέκονται στη δολοφονία 39χρονου στην Αθήνα
(17-04-2025)
EN
TR







