Κάτι τρέχει στον Έβρο
Έβρος: Εθελοντική φύλαξη των συνόρων από 547 αστυνομικούς.
Συνεχίζεται με την εθελοντική συμμετοχή 547 αστυνομικών η δράση της Ελληνικής Αστυνομίας στην περιοχή του Έβρου για τον αποτελεσματικό έλεγχο των μεταναστευτικών ροών.
Στο πλαίσιο ευρείας σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε υπό τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα, συντονιστή επί θεμάτων μετανάστευσης, κ. Τζανέτο Φιλιππάκο, με τη συμμετοχή της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, αποφασίστηκε η συνέχιση διεξαγωγής της ευρείας κλίμακας εθνικής επιχείρησης «Ασπίδα» για τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών στην περιοχή του Έβρου.
Η απόφαση αυτή, που εγκρίθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, περιλαμβάνει την αναδιάταξη των δυνάμεων και των επιχειρησιακών μέσων, σε όλη την περιοχή αρμοδιότητας της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με την συμμετοχή 547 αστυνομικών.
Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, η πλήρης και διαρκής επιτήρηση των συνόρων στην περιοχή του Έβρου και διατηρούνται τα ισχύοντα επίπεδα επιχειρησιακής ανταπόκρισης και ετοιμότητας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των ροών μετανάστευσης.
Η εξέλιξη αυτή ανταποκρίνεται πλήρως στην εθνική και ταυτόχρονα ευρωπαϊκή ανάγκη επικέντρωσης των προσπαθειών της Ελλάδας για την ολοκληρωμένη διαχείριση της μετανάστευσης στα ανατολικά μας σύνορα και επιβεβαιώνει την σημαντική συνεισφορά της χώρας μας έναντι των υπολοίπων Κρατών-Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο της αρχής της αλληλεγγύης.
- Πρώτη άσκηση στρατιωτικής κινητικότητας της ΕΕ στην Αλεξανδρούπολη
(17-04-2025) - Κρίσιμη σύσκεψη στο Διδυμότειχο: Ο Παπαδάκης προτείνει Πολιτοφυλακή για την αντιπυρική προστασία
(17-04-2025) - Τα 7 χιλιόμετρα δρόμου Ελαφοχωρίου – Χιονάδων απειλούν την ασφάλεια των κατοίκων (φωτο)
(17-04-2025) - Στη δημοσιότητα φωτογραφίες τριών Τούρκων που εμπλέκονται στη δολοφονία 39χρονου στην Αθήνα
(17-04-2025)
EN
TR






