Κάτι τρέχει στον Έβρο
Έβρος: Αύξηση του αριθμού παράνομα εισερχομένων στο νομό το 2015
Περισσότεροι από τρεις χιλιάδες αλλοδαποί συνελλήφθησαν κατά την προσπάθεια τους να περάσουν παράνομα από τα χερσαία σύνορα της Τουρκίας με την Ελλάδα, στη χώρα μας, κατά το 11μηνο του 2015.
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας ο ακριβής αριθμός των συλληφθέντων αλλοδαπών, από αστυνομικές και λιμενικές αρχές, είναι 3.062 άτομα, ενώ κατά το αντίστοιχο διάστημα του 2014 ο καταγεγραμμένος αριθμός τους ήταν 1.856 άτομα.
Συνολικά για το ίδιο διάστημα έχουν συλληφθεί και 164 διακινητές.
Αναλυτικότερα, από την αστυνομική διεύθυνση Ορεστιάδας έγιναν 1.887 συλλήψεις, ενώ το 2014 «έκλεισε» με 1.069, ενώ από την αστυνομική διεύθυνση Αλεξανδρούπολης συνελλήφθησαν 2.466 άτομα με αντίστοιχο αριθμό του 2014, τα 1.215 άτομα.
Η αύξηση που παρουσιάζουν οι αριθμοί, οφείλονται, σύμφωνα με τις αρχές, στο γεγονός ότι εντάθηκαν οι πολεμικές συγκρούσεις στη Μ. Ανατολή, από όπου και προέρχεται ο μεγαλύτερος όγκος προσφύγων και μεταναστών, όπως και οι τρομοκρατικές επιθέσεις.
- Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Ξεκίνησαν οι αεροψεκασμοί κατά των κουνουπιών με ελικόπτερα
(16-04-2025) - Ενίσχυση πυρόσβεσης στον Έβρο – Πρόταση Δερμεντζόπουλου για δύο Διοικήσεις
(16-04-2025) - Θράκη: Πριν το Πάσχα οι αποζημιώσεις από τον παγετό του 2021
(16-04-2025) - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές για το κρέας και τα αυγά – Οι οδηγίες της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας ΑΜΘ
(16-04-2025) - ΔΠΘ και ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. ενώνουν δυνάμεις: Σπουδές με προοπτική και σύνδεση με την αγορά εργασίας
(16-04-2025)
EN
TR






