Κάτι τρέχει στον Έβρο
Διδυμότειχο: Θεματικά εργαστήρια γνωριμίας με τη Γαλλική κουλτούρα για παιδιά
Στο πλαίσιο εορτασμού του μήνα της Γαλλοφωνίας, ο Δήμος Διδυμοτείχου σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης διοργανώνουν δυο ξεχωριστά θεματικά εργαστήρια την Τρίτη 28 Μαρτίου από τις 17:00 έως 19:00, για παιδιά από 8 έως 18 ετών.
Σκοπός της εν λόγω δράσης είναι η διάδοση του γαλλικού πολιτισμού και της γαλλικής γλώσσας σε παιδιά της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Πιο συγκεκριμένα στο πρώτο εργαστήριο θα αξιοποιήσουμε τους μύθους του Αισώπου καθώς και του Λαφοντέν προκειμένου να γνωρίσουμε το λεξιλόγιο που αφορά στα ζώα ενώ στο δεύτερο θα ασχοληθούμε με την ποίηση και την εκφορά της μέσα από ποιήματα του Ζακ Πρεβέρ.
Τέλος, θα έχουμε την ιδιαίτερη τιμή και χαρά να πλαισιώσει την δράση μας ο καταξιωμένος Γάλλος σκηνοθέτης, ηθοποιός και Διευθυντής της θεατρικής ομάδας Théâtre de l'Imprévu κ.Éric Cénat.
info
- 17:00-18:00 για παιδιά 8-12 ετών
- 18:00-19:00 για παιδιά 12-18 ετών
- Δημοτική Βιβλιοθήκη Διδυμοτείχου (Όθωνος 35)
- Είσοδος ελεύθερη
- Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Ξεκίνησαν οι αεροψεκασμοί κατά των κουνουπιών με ελικόπτερα
(16-04-2025) - Ενίσχυση πυρόσβεσης στον Έβρο – Πρόταση Δερμεντζόπουλου για δύο Διοικήσεις
(16-04-2025) - Θράκη: Πριν το Πάσχα οι αποζημιώσεις από τον παγετό του 2021
(16-04-2025) - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές για το κρέας και τα αυγά – Οι οδηγίες της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας ΑΜΘ
(16-04-2025) - ΔΠΘ και ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. ενώνουν δυνάμεις: Σπουδές με προοπτική και σύνδεση με την αγορά εργασίας
(16-04-2025)
EN
TR







