Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
WOLT

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Black Hawk Down 2: Παιχνίδια "πολέμου" από τον Σύλλογο Αεροσφαίρισης Αλεξανδρούπολης (φωτο)

Black Hawk Down 2: Παιχνίδια "πολέμου" από τον Σύλλογο Αεροσφαίρισης Αλεξανδρούπολης (φωτο)

07-04-2017

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία από τον Σύλλογο Αεροσφαίρισης Αλεξανδρούπολης η υλοποίηση του Σεναρίου "Black Hawk Down 2" (παιχνίδι πολέμου, με την χρήση αεροβόλων όπλων που εκτοξεύουν πλαστικά σφαιρίδια) στο εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο της Λυκώφης του Δήμου Σουφλίου, πριν λίγες μέρες.

Στο παιχνίδι συμμετείχαν οι ομάδες: "D.A.W." από Δράμα, "Xanthi Airsoft Team" από την Ξάνθη, "Northern Warriors" από Ορεστιάδα καθώς και μεμονωμένα άτομα από Κομοτηνή και Σουφλί.

Λίγα λόγια για το Σενάριο:

Το σενάριο ήταν χωρισμένο σε 3 φάσεις με μικρά ολιγόλεπτα διαλλείματα ενδιάμεσα των φάσεων. Υπήρχαν 2 ομάδες U.S.A. Marines εναντίων Somali National Alliance.

Στην πρώτη φάση οι Αμερικάνοι έπρεπε να σώσουν τον αιχμάλωτο τραυματισμένο  πιλότο (ψεύτικη κούκλα) και να τον μεταφέρουν εντός του χρονικού διαστήματος στον χώρο παραλαβής του ελικοπτέρου.

Στην δεύτερη φάση η ομάδα τον Σομαλών έκανε επίθεση στην βάση των Αμερικάνων και έπρεπε να τοποθετήσει μία από τις 2 βόμβες που είχε στην κατοχή της στο κτήριο των επικοινωνιών.

Η τρίτη φάση ήταν τύπου Death Match και σκοπός των Αμερικάνων ήταν να φτάσουν στο χώρο συγκέντρωσης ώστε να έρθει  το ελικόπτερο να τους παραλάβει.

Tι είναι όμως το Airsoft; Πάμε να δούμε: 

Η αεροσφαίριση είναι μια ομαδική δραστηριότητα ελευθέρου χρόνου με την μορφή παιχνιδιού, που διεξάγεται σε οριοθετημένο χώρο, μεταξύ δύο ή περισσότερων ομάδων, οι οποίες συναγωνιζόμενες σύμφωνα με ορισμένους κανόνες, προσπαθούν να πραγματώσουν αντικειμενικούς σκοπούς, με την χρήση αεροβόλων όπλων που εκτοξεύουν πλαστικά σφαιρίδια 6 ή 8 χιλιοστών, τα οποία είναι ακίνδυνα για τους αθλούμενους, αφού χαρακτηρίζονται από την ιδιαίτερα ασθενή ισχύ τους.

Το παιχνίδι της αεροσφαίρισης σε αντίθεση με αυτό της χρωματοσφαίρισης (paintball), στο οποίο τα χτυπήματα στον αντίπαλο είναι εμφανή λόγω του χρώματος που περιέχει το πλαστικό σφαιρίδιο, βασίζεται στην τιμιότητα του παίχτη να παραδεχτεί ότι έχει χτυπηθεί και να βγει εκτός παιχνιδιού.

Η αεροσφαίριση ξεκίνησε το 1980 στην Ιαπωνία, όπου ενώ ήταν παράνομη η κατοχή όπλου υπήρχε αρκετό ενδιαφέρον για την απόκτηση του. Εξαιτίας του ενδιαφέροντος αυτού εταιρίες ξεκίνησαν να κατασκευάζουν ρεαλιστικά αντίγραφα τα οποία λειτουργούσαν με ελατήριο και χρησιμοποιούσαν πλαστικά σφαιρίδια 6 ή8 mm. Στα μέσα του 1990 το παιχνίδι της αεροσφαίρισης άρχισε να εμφανίζεται στην Αμερική και στην Ευρώπη.

Η αεροσφαίριση συμπεριλαμβάνει επίσης την συλλογή και τροποποίηση τον αεροβόλων airsoft με την μορφή μοντελισμού.

Αν κάποιος επιθυμεί να συμμετάσχει σε παιχνίδι αεροσφαίρισης (Airsoft) μπορεί να μάθει περισσότερα για τις δράσεις και τα παιχνίδια του Συλλόγου Αεροσφαίρισης Αλεξανδρούπολης μέσα από την επίσημη Σελίδα του Συλλόγου στο Facebook ή μέσω της επίσημης ιστοσελίδας (www.saa.gr) του Συλλόγου.

Ο Σύλλογος διαθέτει αεροβόλα όπλα προς ενοικίαση για τους ενδιαφερομένους  που θέλουν να δοκιμάσουν το άθλημα της Αεροσφαίρισης (Airsoft). Προϋπόθεση είναι να έχουν κλείσει τα 18 τους χρόνια.

Black Hawk Down 2: Παιχνίδια "πολέμου" από τον Σύλλογο Αεροσφαίρισης Αλεξανδρούπολης (φωτο) Black Hawk Down 2: Παιχνίδια "πολέμου" από τον Σύλλογο Αεροσφαίρισης Αλεξανδρούπολης (φωτο) Black Hawk Down 2: Παιχνίδια "πολέμου" από τον Σύλλογο Αεροσφαίρισης Αλεξανδρούπολης (φωτο) Black Hawk Down 2: Παιχνίδια "πολέμου" από τον Σύλλογο Αεροσφαίρισης Αλεξανδρούπολης (φωτο) Black Hawk Down 2: Παιχνίδια "πολέμου" από τον Σύλλογο Αεροσφαίρισης Αλεξανδρούπολης (φωτο) Black Hawk Down 2: Παιχνίδια "πολέμου" από τον Σύλλογο Αεροσφαίρισης Αλεξανδρούπολης (φωτο) Black Hawk Down 2: Παιχνίδια "πολέμου" από τον Σύλλογο Αεροσφαίρισης Αλεξανδρούπολης (φωτο) Black Hawk Down 2: Παιχνίδια "πολέμου" από τον Σύλλογο Αεροσφαίρισης Αλεξανδρούπολης (φωτο) Black Hawk Down 2: Παιχνίδια "πολέμου" από τον Σύλλογο Αεροσφαίρισης Αλεξανδρούπολης (φωτο)