Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
Big Barrel

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Στο νομό θα λειτουργήσουν συνολικά 379 εκλογικά τμήματα.
Στο νομό θα λειτουργήσουν συνολικά 379 εκλογικά τμήματα.

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Λιγότεροι κατά 2.000 οι εγγεγραμμένοι εκλογείς του Έβρου

05-10-2023

Λιγότεροι κατά 2.000 περίπου, σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του περασμένου Μαΐου και Ιουνίου, είναι οι εγγεγραμμένοι των εκλογικών καταλόγων του Έβρου, που θα προσέλθουν στις κάλπες της 8ης Οκτωβρίου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Στις εκλογές για τους Δήμους και την Περιφέρεια δεν υπάρχουν ετεροδημότες ούτε οι ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι (στρατού και σωμάτων ασφαλείας). Στους εκλογικούς καταλόγους του νομού περιλαμβάνονται 158.173 εκλογείς, ανάμεσά τους και οι 27 “κοινοτικοί”, δηλαδή πολίτες της Ε. Ε. που ζουν μόνιμα στον Έβρο, οι οποίοι έχουν εγγραφεί σε ξεχωριστό εκλογικό κατάλογο, ωστόσο θα ψηφίσουν μαζί με όλους τους άλλους, στα 379 εκλογικά τμήματα που έχουν οριστεί να λειτουργήσουν στον νομό.

KYRCOM

Υπενθυμίζεται ότι η θητεία των νέων αυτοδιοικητικών αρχών (Δήμων και Περιφέρειας) θα είναι πενταετής και θα λήξει στις 31 Δεκεμβρίου του 2028.

Για να αναδειχθεί νικητής από την πρώτη Κυριακή (08/10) θα πρέπει να έχει συγκεντρώσει ποσοστό 43% + μία ψήφο, ειδάλλως το εκλογικό αποτέλεσμα θα κριθεί τη δεύτερη Κυριακή, στις 15 Οκτωβρίου.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας