Κάτι τρέχει στον Έβρο
Άύξηση παραγωγικότητας και μείωση δαπανών για το Ουρολογικό Τμήμα ΕΣΥ του Π.Γ.Ν. Έβρου
“Όταν τον Απρίλιο του 2017 το Ουρολογικό Τμήμα ΕΣΥ έμεινε με έναν μόνο ιατρό λόγω διορισμού του τότε διευθυντή σε άλλο νοσοκομείο, πολλοί έσπευσαν να ονειρευτούν το κλείσιμο του τμήματος” αναφέρει σε σχετικό δελτίο τύπου ο Διοικητής του Π.Γ.Ν.Ε., Δρ. Δημήτρης Αδαμίδης.
Η Διοίκηση είχε μετακινήσει τότε έναν ιατρό ΕΣΥ με βαθμό διευθυντή από την Πανεπιστημιακή Ουρολογική (στην οποία υπηρετούσαν πλην των πανεπιστημιακών και δύο γιατροί ΕΣΥ), αναθέτοντάς του τη διεύθυνση του τμήματος. Ως αποτέλεσμα, ένα χρόνο μετά, αυξήθηκε δραματικά η παραγωγικότητα του τμήματος.
Ειδικότερα, σημειώθηκε αύξηση εξετασθέντων στα Εξωτερικά Ιατρεία κατά 41%, ενδοσκοπήσεων κατά 47%, νοσηλευθέντων κατά 139%, χειρουργείων κατά 25% και σηπτικών χειρουργείων κατά 567%. Παράλληλα μειώθηκε ο μέσος χρόνος νοσηλείας κατά 55% και η μέση δαπάνη ανά ασθενή κατά 56%. Επίσης, λειτούργησε σε εβδομαδιαία βάση (μέχρι το διορισμό ουρολόγου στο Διδ/χο) εξωτερικό ιατρείο στο Γ.Ν.Διδ/χου.
“Η υποδειγματική λειτουργία του τμήματος και η άριστη συνεργασία μεταξύ Ουρολογικού ΕΣΥ και Πανεπιστημιακής Ουρολογικής έγινε πόλος έλξης νέων γιατρών (ενός επικουρικού και ενός ειδικευόμενου)” επισημαίνει ο Διοικητής, αναφερόμενος σε ορατά αποτελέσματα της βελτίωσης ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους ασθενείς.
- Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Ξεκίνησαν οι αεροψεκασμοί κατά των κουνουπιών με ελικόπτερα
(16-04-2025) - Ενίσχυση πυρόσβεσης στον Έβρο – Πρόταση Δερμεντζόπουλου για δύο Διοικήσεις
(16-04-2025) - Θράκη: Πριν το Πάσχα οι αποζημιώσεις από τον παγετό του 2021
(16-04-2025) - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές για το κρέας και τα αυγά – Οι οδηγίες της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας ΑΜΘ
(16-04-2025) - ΔΠΘ και ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. ενώνουν δυνάμεις: Σπουδές με προοπτική και σύνδεση με την αγορά εργασίας
(16-04-2025)
EN
TR






