Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
Big Barrel

Ο "Φλοίσβος" ξεκινά τις θερινές προβολές για τους κινηματογραφόφιλους της Αλεξανδρούπολης.
Ο "Φλοίσβος" ξεκινά τις θερινές προβολές για τους κινηματογραφόφιλους της Αλεξανδρούπολης.

Αρχίζουν οι προβολές ταινιών στον θερινό "Φλοίσβο" της Αλεξανδρούπολης

24-06-2024

Για μια ακόμη χρονιά και με τη φροντίδα της Κινηματογραφικής Λέχης Αλεξανδρούπολης, ο θερινός κινηματογράφος "Φλοίσβος" ανοίγει τις πόρτες του για τους σινεφίλ της περιοχής.
Η Κινηματογραφική Λέσχη συμπληρώνει 50 χρόνια πορείας στην Αλεξανδρούπολη, αφού η πρώτη προβολή έγινε το 1974. Πλέον διοργανώνει κάθε καλοκαίρι τις προβολές στον "Φλοίσβο", δίπλα στο Δημοτικό Κάμπινγκ. Ο κινηματογράφος ανοίγει στις 21:15 και οι προβολές αρχίζουν κάθε μέρα στις 22:00, οπότε σε ένα άνετο περιβάλλον οι κινηματογραφόφιλοι μπορούν να απολαύσουν τις ταινίες.

ΤΣΟΥΛΚΑΝΑΚΗΣ

Για την τρέχουσα εβδομάδα, το πρόγραμμα είναι το εξής:

ΔΕΥΤΕΡΑ 24/6 ΕΩΣ ΤΡΙΤΗ 25/6
Το Τεστ
Κωμωδία / Ισπανία 2022 – 110’
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ντάνι ντε λα Ορντέν
Ένα παντρεμένο ζευγάρι τριαντάρηδων με οικονομικά προβλήματα, αίφνης αντιμετωπίζει ένα μεγάλο δίλημμα που μπορεί να τους αλλάξει τη ζωή. Ένας από τους καλύτερους τους φίλους, κατά τη διάρκεια ενός δείπνου, τους προτείνει να κάνουν ένα ψυχολογικό τεστ προσωπικότητας που έχει δημιουργήσει η κοπέλα του, μία επιτυχημένη ψυχολόγος, γκουρού της αυτοβοήθειας. Το τεστ βασίζεται σε μία και μοναδική ερώτηση: "Τι θα προτιμούσατε; 100.000 ευρώ τώρα ή 1.000.000 ευρώ σε δέκα χρόνια;". Η απάντηση δεν είναι καθόλου αυτονόητη, και αυτό που ξεκινά ως ένα διασκεδαστικό τεστ χαρακτήρων θα οδηγήσει σε απροσδόκητες εξελίξεις. Μία δραματική κωμωδία για τα λεφτά, τον έρωτα και τη φιλοδοξία από τον ισπανό μετρ της κωμωδίας Ντάνι ντε λα Όρντεν, εμπνευσμένη από το θεατρικό έργο του Τζόρντι Βαλέχο.

ΤΕΤΑΡΤΗ 26/6
Η Ρόκα Αλλάζει τον Κόσμο
στις 21:30 ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ
Οικογενειακή / Γερμανία 2019 – 101’
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : Κάτια Μπένρατ
Θαρραλέα, αστεία και μοναδική. Αυτή είναι η Ρόκα. Είναι έντεκα χρόνων και ζει μια μάλλον, ιδιαίτερη ζωή. Όσο ο μπαμπάς της την κοιτάζει από ψηλά –αφού είναι αστροναύτης σε αποστολή στο διάστημα–, η Ρόκα ζει μόνη με το σκιουράκι της και πηγαίνει σε κανονικό σχολείο για πρώτη φορά στη ζωή της. Ο ανέμελος και αντισυμβατικός τρόπος ζωής της την κάνει να ξεχωρίζει αμέσως ανάμεσα στους συμμαθητές της. Με γενναιότητα αντιμετωπίζει τους νταήδες της τάξης, γιατί πρώτα και πάνω απ’ όλα η Ρόκα υπερασπίζεται τη δικαιοσύνη. Γι’αυτό, άλλωστε, γίνεται φίλη με τον άστεγο Κάσπαρ και τον βοηθάει ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να κερδίσει την καρδιά της γιαγιάς της. Η ταινία προβάλλεται σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Έβρου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/6 ΕΩΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 30/6
Ιστορίες Καλοσύνης
Δραματική / Ην. Βασίλειο 2024 – 164’
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : Γιώργος Λάνθιμος
Οι "Ιστορίες Καλοσύνης" ενώνουν τρεις ανεξάρτητες μεταξύ τους ιστορίες, στις οποίες επτά ηθοποιοί (συν ο ξεκαρδιστικός μπαλαντέρ Γιώργος Στεφανάκος) υποδύονται διαφορετικούς ρόλους κάθε φορά. Στην πρώτη, ένας άντρας (Τζέσι Πλέμονς) καλείται να αποδείξει την πίστη και την αγάπη του στο αφεντικό του (Γουίλεμ Νταφόε). Στη δεύτερη, η σύζυγος (Έμα Στόουν) ενός αστυνομικού (Πλέμονς) αναζητείται έπειτα από ένα ναυάγιο, αλλά όταν επανεμφανίζεται εκείνος αρχίζει να έχει αμφιβολίες για την "αυθεντικότητά" της. Τέλος, ένα ζευγάρι (Στόουν και Πλέμονς) αναζητεί ένα άτομο ικανό να γίνει πνευματικός ηγέτης, δίνοντας αναφορά στους επικεφαλής μιας μυστηριώδους σέχτας (Χονγκ Τσάου και Νταφόε). O Λάνθιμος επιστρέφει στον παλιό, απόλυτα weird εαυτό του.