Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
Big Barrel

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Αρχίζει το Κουρμπάν Μπαϊραμί και αναμένονται χιλιάδες Τούρκοι στην Αλεξανδρούπολη.
Αρχίζει το Κουρμπάν Μπαϊραμί και αναμένονται χιλιάδες Τούρκοι στην Αλεξανδρούπολη.

Από την Παρασκευή "απόβαση" Τούρκων στην Αλεξανδρούπολη και στα νησιά - Αρχίζει το Μπαϊράμ

13-06-2024

Το Κουρμπάν Μπαϊραμί, δηλαδή η γιορτή της θυσίας, είναι η δεύτερη μεγάλη γιορτή των μουσουλμάνων (αντίστοιχη με το χριστιανικό Πάσχα). Η πρώτη είναι το Σεκέρ Μπαϊραμί, μετά τη μεγάλη νηστεία (Ραμαζάν).

Και στις δύο περιπτώσεις στη γειτονική Τουρκία συνηθίζουν να φεύγουν οικογενειακά διακοπές, όχι μόνο οι πιστοί, αλλά όλοι, όπως βέβαια γίνεται και σε εμάς με τα Χριστούγεννα και το Πάσχα.

CRUSTA

Με δεδομένη την πολύ αυξημένη έλευση Τούρκων στην Αλεξανδρούπολη από πέρσι, αλλά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μετά τις ρυθμίσεις για τη βίζα, αναμένεται η τουριστική κίνηση αυτές τις ημέρες να είναι πρωτοφανής.

Το Μπαϊράμι κανονικά ξεκινά για τέσσερις ημέρες από την Κυριακή, αλλά εορτάζεται και το Σάββατο ως παραμονή. Οπότε, οι επισκέπτες θα αρχίσουν να έρχονται από Παρασκευή, μετά τις δουλειές τους.

Όμως, η κυβέρνηση, ακολουθώντας την τακτική που σχεδόν καθιέρωσε ο Ταγίπ Ερντογάν, έδωσε άλλες δύο ημέρες για να "κολλήσουν" στις διακοπές. Οπότε αν υπολογίσουμε Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, συν το "μπόνους" Πέμπτη, Παρασκευή, συν το επόμενο Σαββατοκύριακο, έχουμε σύνολο εννιά ολόκληρες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που συγκεντρώσαμε, δωμάτια ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα είναι πλέον πολύ δύσκολο να βρεθούν. Όσα είναι διαθέσιμα, αναμένεται να κλειστούν κι αυτά τις επόμενες ημέρες και η τοπική αγορά ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους εορτάζοντες Τούρκους.

Βέβαια, μέσα σε όλα αυτά, φανταστείτε με τέτοιο πλήθος που θα ταξιδέψει, τι έχει να γίνει στο τελωνείο των Κήπων...

newsroom © e-evros.gr