Κάτι τρέχει στην Ελλάδα
ΑΜ-Θ: Ελπίδα για άρση των απαγορεύσεων στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.
Η απαγόρευση της διέλευσης τουριστικών λεωφορείων από το μεθοριακό σταθμό Νυμφαίας και Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης έχει τεράστιες επιπτώσεις για την οικονομία της Περιφέρειας AM-Θ, αλλά και της χώρας γενικότερα.
Στα πλαίσια της προσπάθειας να αρθεί ο αποκλεισμός της Περιφέρειάς ΑΜ-Θ, με δεδομένη τη φημολογία ότι διαφωνεί η βουλγαρική πλευρά ως προς τη διέλευση των λεωφορείων, μετά από άτυπη συζήτηση με βούλγαρους παράγοντες, ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, κ.Γιώργος Παυλίδης, έλαβε εκ μέρους της Βουλγαρικής Κυβέρνησης και, ειδικότερα της Υπουργού Τουρισμού της Βουλγαρίας, κ. Nikolina Angelkova, τη συνημμένη επιστολή, κατά την οποία η βουλγαρική πλευρά συμφωνεί χωρίς όρους και προϋποθέσεις με τη διέλευση τουριστικών λεωφορείων έως 55 θέσεων από το μεθοριακό σταθμό της Νυμφαίας και έως 22 θέσεων από το μεθοριακό σταθμό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.
Ο Περιφερειάρχης δήλωσε σχετικά: «Η οικονομική ανάπτυξη αποτελεί τη βάση της σταθερότητας και της προοπτικής της Περιφέρειας. Η ακατανόητη απαγόρευση της διέλευσης των τουριστικών λεωφορείων από τους μεθοριακούς σταθμούς μας κοστίζει ακριβά. Εφόσον και από τη βουλγαρική πλευρά δεν υφίστανται εμπόδια πρέπει να γίνουν άμεσα όλες οι τυπικές διαδικασίες που θα άρουν τις απαγορεύσεις και θα ενισχύσουν τον τουρισμό και την οικονομία της περιοχής. Αναμένουμε...».
- Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Ξεκίνησαν οι αεροψεκασμοί κατά των κουνουπιών με ελικόπτερα
(16-04-2025) - Ενίσχυση πυρόσβεσης στον Έβρο – Πρόταση Δερμεντζόπουλου για δύο Διοικήσεις
(16-04-2025) - Θράκη: Πριν το Πάσχα οι αποζημιώσεις από τον παγετό του 2021
(16-04-2025) - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές για το κρέας και τα αυγά – Οι οδηγίες της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας ΑΜΘ
(16-04-2025) - ΔΠΘ και ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. ενώνουν δυνάμεις: Σπουδές με προοπτική και σύνδεση με την αγορά εργασίας
(16-04-2025)
EN
TR






