- Με μεγάλη συμμετοχή η φιλανθρωπική βραδιά των Daughters of Penelope για το Friendship Camp
(28-06-2026) - Τα 2α γενέθλιά του γιόρτασε το ΝΟΑ cafe bar στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης
(12-06-2026) - Λαμπερά εγκαίνια στην Αλεξανδρούπολη: Πλήθος κόσμου υποδέχτηκε το νέο κατάστημα της «Καλλιτσάρης Δ. & Υιοί ΟΕ»
(12-06-2026)
Κάτι τρέχει στον Έβρο
Θα δημιουργηθεί μελισσοκομικό πάρκο στον δήμο Σουφλίου
Σε ένα ιδιαίτερο εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε στις 5 Απριλίου 2021, τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Οικονόμου Ιωάννη, του Δημάρχου Σουφλίου και Προέδρου της ΔΗΜΟΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΒΡΟΣ Α.Ε. κ. Καλακίκου Παναγιώτη και του Βουλευτή Έβρου κ. Δεμερτζόπουλο Χρήστου.
Στην συνομιλία τέθηκαν τρία θέματα αρμοδιότητας του κ. Υφυπουργού που αφορούσαν:
α) Την εξάλειψη της απαίτησης για λήψη εγγυητικής για την υλοποίηση του Υπομέτρου 19.2 «Στήριξη για την υλοποίηση πράξεων στο πλαίσιο της στρατηγικής ΤΑΠΤοΚ» του Μέτρου 19 «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων, (ΤΑΠΤοΚ) του ΠΑΑ 2014-2020» , προκειμένου να πραγματοποιούνται οι πληρωμές των ενταγμένων ιδιωτικών και δημοσίων έργων.
β) Επιπλέον διάθεση χρημάτων που αφορούσαν την προκήρυξη στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αλιεία & Θάλασσα 2014 -2020» Προτεραιότητα 4 «Αύξηση της απασχόλησης και της εδαφικής συνοχής» η όποια συγχρηματοδοτείται από το ΕΤΘΑ, με τίτλο: «Δημόσιες επενδύσεις για την αειφόρο ανάπτυξη των αλιευτικών περιοχών Κεντρικού και Νότιου Έβρου» (Μέτρο 8.3.3: Άρ. 63.1 του Καν. 508/2014 'Εφαρμογή στρατηγικών τοπικής ανάπτυξης με πρωτοβουλία των τοπικών κοινοτήτων), για παρεμβάσεις δημοσίου χαρακτήρα, προκείμενου να εγκριθούν επιπλέον έργα με περιοχή εκτέλεσης το νησί της Σαμοθράκης.
γ) Δημιουργία Μελισσοκομικού Πάρκου στα όρια του Δήμου Σουφλίου με σκοπό την ανάδειξη της περιοχής, την προώθηση και κατοχύρωση των μελισσοκομικών προϊόντων ως ΠΟΠ, με ταυτόχρονη βελτίωση και αύξηση της βιοποικιλότητάς της.
- Επιστολή διαμαρτυρίας και αγωνίας, από Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Ορεστιάδας
(01-07-2025) - Στον Άγνωστο Στρατιώτη παρέμβαση για το Αναγνωστήριο Αλεξανδρούπολης
(01-07-2025) - Πρώτη Θέση στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Κολύμβησης για τον ΝΟΑ
(01-07-2025) - Ιδρύεται Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο στη Σαμοθράκη
(01-07-2025) - Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο Μεγάλο Δέρειο του Έβρου
(01-07-2025)
EN
TR
_ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ-1781771065.jpg)





