Κάτι τρέχει στον Έβρο
2,4 Εκ. € για την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ του Δήμου Αλεξανδρούπολης: «Θέλετε ή όχι να γίνει το έργο;»
Ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια ευρώ το συνολικό ποσό που θα διαθέσει η δημοτική αρχή Αλεξανδρούπολης, για την αποκατάσταση των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων στις θέσεις «Παππάς» και « Μαυρότοπος».
Το ζήτημα συζητήθηκε στο πλαίσιο της 18ης Συνεδρίασης του σώματος του Δημοτικού Συμβουλίου, και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, αφού είχε προηγηθεί διάλογος σε έντονο ύφος μεταξύ του Δημάρχου και μελών της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση».
Συγκεκριμένα, όταν έφτασε η στιγμή της ψηφοφορίας τα μέλη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νίκη Δραμανίδου και Φανή Τρέλλη, απόντος τους επικεφαλής Σάββα Δευτεραίου, δήλωσαν πως καταψηφίζουν εξαιτίας του ότι οι πόροι υλοποίησης των έργων προέρχονται ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου & Ιδιωτικού Τομέα).
Οι τόνοι ανέβηκαν με το Δήμαρχο να διαψεύδει τον εν λόγω ισχυρισμό, επισημαίνοντας πως τα χρήματα εντάσσονται στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» του Υπουργείου Εσωτερικών, ρωτώντας σε έντονο ύφος «θέλετε ή όχι αποκατάσταση; 1 κι 1 κάνουν 2, όχι 3».
Εν τέλει το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, με τα μέλη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να ζητούν περισσότερες διευκρινήσεις από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, ο οποίος έκανε και την αρχική εισήγηση.
Να σημειωθεί πως φορέας υλοποίησης του έργου είναι η «Εγνατία Οδός Α.Ε» και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής του οι 6 συνολικά μήνες από την έναρξη των εργασιών.
Μαρίνα Κριτού
- Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Ξεκίνησαν οι αεροψεκασμοί κατά των κουνουπιών με ελικόπτερα
(16-04-2025) - Ενίσχυση πυρόσβεσης στον Έβρο – Πρόταση Δερμεντζόπουλου για δύο Διοικήσεις
(16-04-2025) - Θράκη: Πριν το Πάσχα οι αποζημιώσεις από τον παγετό του 2021
(16-04-2025) - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές για το κρέας και τα αυγά – Οι οδηγίες της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας ΑΜΘ
(16-04-2025) - ΔΠΘ και ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. ενώνουν δυνάμεις: Σπουδές με προοπτική και σύνδεση με την αγορά εργασίας
(16-04-2025)
EN
TR






