Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
Big Barrel
Say "cheese"
e - fans
Γλυκοί πειρασμοί
Τα χωριά του Έβρου
Τι παίζει η ΤV τώρα
Οδηγός επιχειρήσεων

Ό,τι "παίζει"!

Ρίγη συγκίνησης στη Θεσσαλονίκη για το «Σαμοθράκης Βήμα» της Ζωής Τηγανούρια και του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως.
Ρίγη συγκίνησης στη Θεσσαλονίκη για το «Σαμοθράκης Βήμα» της Ζωής Τηγανούρια και του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως.

Το «Σαμοθράκης Βήμα» της Ζωής Τηγανούρια σε στίχους του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως συγκίνησε τη Θεσσαλονίκη! (video)

20-03-2026

Σε μια βραδιά υψηλής αισθητικής και βαθιάς πνευματικότητας, η διακεκριμένη συνθέτρια Ζωή Τηγανούρια παρουσίασε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης το έργο της «Μια Βεντάλια από Γυναίκες». Η εκδήλωση, που συνδιοργανώθηκε από το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο και το Σωματείο Φίλων του, αποτέλεσε έναν σταθμό για τη σύγχρονη ελληνική δημιουργία, προσελκύοντας πλήθος κόσμου που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα.

Κεντρικός άξονας της συναυλίας ήταν η ανάδειξη ενός προσωπικού συνθετικού ιδιώματος, όπου η ελληνική παραδοσιακή μουσική μετουσιώνεται σε συμφωνική έκφραση. Η Ζωή Τηγανούρια απέδειξε για άλλη μια φορά πώς οι ρίζες μας μπορούν να συνομιλήσουν με τη λόγια μουσική, δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα διαχρονικό και οικουμενικό.

ΤΣΟΥΛΚΑΝΑΚΗΣ

Η πλέον εμβληματική στιγμή της βραδιάς ήταν η παρουσίαση του έργου «Σαμοθράκης Βήμα». Δέκα χρόνια μετά την πρώτη του κυκλοφορία (2016), το έργο απέκτησε νέα διάσταση μέσα από τη σύμπραξη της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Εμμανουήλ Λορέντζου και της συμμετοχής 150 χορωδών που ένωσαν τις φωνές τους σε ένα ρίγος συγκίνησης.

Το έργο, σε στίχους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Άνθιμου, είναι εμπνευσμένο από το "ιερό" νησί της Θράκης, τη Νίκη της Σαμοθράκης και την Παναγία Κρημνιώτισσα. Ο επτάσημος ρυθμός (καλαματιανός) και η αρμονική ενορχήστρωση κέρδισαν το παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού.

Σε κλίμα έντονης φόρτισης, η δημιουργός αφιέρωσε τη συναυλία στον πατέρα της, Δημήτρη Τηγανούρια, ο οποίος υπήρξε η πρώτη της έμπνευση, καθώς και στον Δήμαρχο Σαμοθράκης, Αθανάσιο Βίτσα, και στους συμπατριώτες της που ταξίδεψαν για να βρεθούν κοντά της.

Η επιτυχία της εκδήλωσης επιβεβαιώνει τη συνεπή πορεία της Ζωής Τηγανούριας και τη συμβολή της στη διατήρηση και ανάδειξη της πολιτισμικής κληρονομιάς του τόπου και της χώρας μας.

Who is Who
Ό,τι "παίζει"!
χαρτης επιχειρησεων