Ό,τι "παίζει"!
Βραδιά Sushi στο Thema Coffees and drinks culture
Κυριακή βράδυ και το Thema έχει... Γιαπωνέζικη διάθεση!
Το σούσι είναι ιαπωνικό παραδοσιακό φαγητό το οποίο έχει ως βάση το ξυδάτο ρύζι.
Συνήθως αποτελείται από θαλασσινά και ψάρια. Τα φιλέτα ψαριού χωρίς το ρύζι λέγονται σασίμι (sashimi). Το σασίμι είναι κυρίως από φιλέτα τόνου και σολομού. Το σούσι σερβίρεται σχεδόν πάντα με σάλτσα σόγιας, γουασάμπι και τζίντζερ.
Όσοι λοιπόν αγαπάτε το Sushi ή όσοι από εσάς δεν είχατε την ευκαιρία να το δοκιμάσετε ακόμη, το Thema Coffees and Drinks culture, για το βράδυ της Κυριακή 2 Οκτωβρίου, λίγο μετά τις 20.30, ετοίμασε μια sushi βραδιά.
Ένας εξαιρετικός σεφ από τη Θεσσαλονίκη θα μας ετοιμάσει όχι ένα αλλά πέντε διαφορετικά είδη sushi τα οποία είναι:
Nigiri
Πρόκειται για ένα φιλετάκι ψαριού πάνω σε μια πατικωμένη μπαλίτσα ρυζιού. Με λίγα λόγια στα nigiri λείπει το φύκι και τα παρελκόμενα «διακοσμητικά» συνοδευτικά.
California
Είναι σχεδόν πάντα inside out roll και περιέχει στάνταρ καβούρι, αβοκάντο και αγγούρι. Από τα πλέον κλασικά και αγαπημένα.
Sashimi
Πρόκειται για ένα σκέτο μικρό κομμάτι ωμού ψαριού, χωρίς ρύζι ούτε φύκια. Βέβαια, όταν λέμε ωμό, μην φανταστείς ότι απλά πήραν τον σολωμό, σου έκοψαν ένα κομμάτι και στο έβαλαν στο πιάτο. Να πούμε εδώ ότι τυπικά, το sashimi δεν είναι sushi γιατί sushi σημαίνει ξυδάτο ρύζι κι αφού το sashimi δεν έχει ρύζι, αποτελεί μια κατηγορία μόνο του.
Μaki
Είναι το σούσι όπως το έχεις στο μυαλό σου: ένα μικρό κομμάτι ωμού ψαριού μέσα σε ρύζι το οποίο τυλίγεται μέσα σε φύκι- το οποίο είναι ειδικό φύκι που ονομάζεται nori.
Wasabi: Είναι το γιαπωνέζικο horseradish που ουσιαστικά πρόκειται για ένα πολύ καυτερό είδος αγριορέπανου. Αν δεν είσαι φαν των καυτερών, μην το δοκιμάσεις. Συνήθως στο μπολάκι με τη σόγια βάζεις μια μικρή ποσότητα wasabi και το ανακατεύεις.