Κάτι τρέχει στον Έβρο
Υπουργείο Μεταφορών για την τοποθέτηση καρφιών: «Είναι αρμοδιότητα της Ελληνικής Αστυνομίας»
Την επίσημη απάντηση δια του Υπουργού Μεταφορών & Υποδομών, Χρήστου Σταϊκούρα, ήρθε να δώσει η Εγνατία Οδός Α.Ε., στην ερώτηση του βουλευτή Έβρου, της Ελληνικής Λύσης, Πάρη Παπαδάκη, για τα «Τροχαία θανατηφόρα ατυχήματα στον Ν. Έβρου από διακινητές λαθρομεταναστών».
Σύμφωνα με το κείμενο της απάντησης, «η λήψη μέτρων για την ακινητοποίηση των οχημάτων των διακινητών εκφεύγει των δυνατοτήτων και αρμοδιοτήτων της εταιρείας μας» αναφέρει το Υπουργείο Μεταφορών, υποδεκνύοντας την Ελληνική Αστυνομία ως τον βασικό διαχειριστή σχετικών ζητημάτων.
Ειδικά, για το αίτημα τοποθέτησης καρφιών στην Εγνατία Οδό, το Υπουργείο τονίζει και πάλι ότι «αποτελεί αστυνομικό μέτρο και δεν περιλαμβάνεται σε τεχνικές οδηγίες και προδιαγραφές», επομένως η Εγνατία Οδός Α.Ε. «δεν έχει την εξουσία και την αρμοδιότητα για την τοποθέτησή τους και δεν μπορεί να έχει την ευθύνη για τη λειτουργία τους».
Τέλος, καταλήγει ότι «η Εγνατία Οδός Α.Ε. σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αστυνομικές αρχές και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα εφαρμόσει οποιοδήποτε νόμιμο και πρόσφορο μέσο της υποδειχθεί» για την αποτροπή των θανατηφόρων ατυχημάτων στον Έβρο.
Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενο της απάντησης:
Σε απάντηση της Ερώτησης με αρ. πρωτ. 224641/19-07-2023 που κατέθεσαν στη Βουλή των Ελλήνων ο Βουλευτής κ. Παράσχος Παπαδάκης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ», σας γνωρίζουμε τα παρακάτω:
Κατ’ αρχήν θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το δεύτερο εκ των αναφερόμενων στην ερώτηση του Αξιότιμου Κυρίου Βουλευτή δυστυχημάτων, που συνέβησαν εξαιτίας παράνομης εισόδου και κίνησης οχήματος στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, έλαβε χώρα στις 06.07.2023 στον κόμβο Αρδανίου, άνωθεν της Εγνατίας Οδού, δηλαδή εκτός ορίων αρμοδιότητας λειτουργίας και συντήρησης της Εγνατίας Οδού και των Κάθετων Αξόνων αυτής από την «Εγνατία Οδός Α.Ε.», όπως αυτά καθορίζονται από την με αριθμό ΔNΣγ/οικ/72333/ΦΝ393 Υπουργική Απόφαση (Φ.Ε.Κ. ΑΑΠ 399/24.12.2014).
Ανεξαρτήτως των οδών και των θέσεων των δυστυχημάτων, είναι αληθές ότι το πρόβλημα με τις εκούσιες αντίθετες κινήσεις οχημάτων είναι υπαρκτό, πολύ σοβαρό και ιδίως το τελευταίο τρίμηνο βρίσκεται σε έξαρση.
Για το λόγο αυτό η διοίκηση της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» έχει συμμετάσχει σε σύσκεψη και συζητήσεις με την ηγεσία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης προκειμένου να βρεθούν πρόσφοροι τρόποι αντιμετώπισης του φαινομένου και κατάλληλα μέτρα προάσπισης της ασφάλειας των χρηστών του οδικού άξονα της Εγνατίας Οδού αλλά και του συνόλου του οδικού δικτύου της ευρύτερης περιοχής της Θράκης, που πλήττεται από το φαινόμενο.
Επίσης τα στελέχη των αρμόδιων διευθύνσεων και τμημάτων της εταιρείας διερευνούν το συγκεκριμένο ζήτημα και τις διεθνείς πρακτικές ενώ έχουμε ήδη αποστείλει προτάσεις και εισηγήσεις για τη λήψη μέτρων για αντιμετώπιση τόσο των εκούσιων όσο και τυχόν ακούσιων εισόδων οχημάτων στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.
Όσον αφορά τα ερωτήματα του Αξιότιμου Κυρίου Βουλευτή, έχουμε να αναφέρουμε τα ακόλουθα:
1. Κατ’ αρχήν πρέπει να τονιστεί ότι η λήψη μέτρων για την ακινητοποίηση των οχημάτων των διακινητών εκφεύγει των δυνατοτήτων και αρμοδιοτήτων της εταιρείας μας, στην οποία έχει ανατεθεί το έργο της συντήρησης και λειτουργίας του οδικού άξονα της Εγνατίας Οδού.
Εξάλλου η «Εγνατία Οδός Α.Ε.», όπως όλοι οι φορείς που διαχειρίζονται δημόσιες οδούς τόσο κατά το στάδιο της κατασκευής, όσο και κατά το στάδιο της συντήρησης και λειτουργίας της οδού, εγκαθιστά και εφαρμόζει τεχνικά μέσα και μέτρα τα οποία περιλαμβάνονται και προβλέπονται σε εγκεκριμένες εθνικές τεχνικές οδηγίες και προδιαγραφές, οι οποίες τη δεσμεύουν.
Τα προτεινόμενα μέτρα έχουν εξετασθεί και έχει διερευνηθεί σε πρώτο στάδιο η προσφορότητα και καταλληλότητα τους για την αντιμετώπιση του φαινομένου, δηλαδή για την ακινητοποίηση των οχημάτων των διακινητών. Ειδικά ως προς τη χρήση του μηχανισμού του Ευρωπαϊκού αριθμού κλήσης έκτακτης ανάγκης «112», έχουμε αποστείλει στο αρμόδιο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας το με αριθμό πρωτ. 125621/ID186317/6.7.2023 έγγραφό μας, με το οποίο ζητούμε να εξεταστεί αυτή η δυνατότητα.
Ωστόσο σε κάθε περίπτωση πρέπει να ληφθεί υπ’ όψη ότι όλα τα συστήματα ενημέρωσης των χρηστών της οδού απαιτούν πρωτίστως ενημέρωση του διαχειριστή τους για το εκάστοτε συμβάν, την οποία μπορεί να παρέχει κατά κύριο λόγο η Ελληνική Αστυνομία.
2. Η απάντηση στο δεύτερο επιμέρους ερώτημα εκφεύγει της αρμοδιότητας της εταιρείας μας.
3. Ειδικότερα όσον αφορά την προτεινόμενη χρήση συστημάτων με χαλύβδινα καρφιά, τα οποία τοποθετούμενα σταθερά επί του οδοστρώματος καταστρέφουν τα ελαστικά όλων των οχημάτων που κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση με στόχο την ακινητοποίησή τους, πρέπει να τονιστεί ότι αποτελούν αστυνομικό μέτρο και δεν περιλαμβάνονται σε τεχνικές οδηγίες και προδιαγραφές. Η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» επομένως δεν έχει την εξουσία και την αρμοδιότητα για την τοποθέτησή τους και δεν μπορεί να έχει την ευθύνη για τη λειτουργία τους.
Σε κάθε περίπτωση, η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αστυνομικές αρχές και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα εφαρμόσει οποιοδήποτε νόμιμο και πρόσφορο μέσο της υποδειχθεί, το οποίο αποσκοπεί στην αποτροπή των σκόπιμων αντίθετων κινήσεων οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο.
- Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Ξεκίνησαν οι αεροψεκασμοί κατά των κουνουπιών με ελικόπτερα
(16-04-2025) - Ενίσχυση πυρόσβεσης στον Έβρο – Πρόταση Δερμεντζόπουλου για δύο Διοικήσεις
(16-04-2025) - Θράκη: Πριν το Πάσχα οι αποζημιώσεις από τον παγετό του 2021
(16-04-2025) - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές για το κρέας και τα αυγά – Οι οδηγίες της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας ΑΜΘ
(16-04-2025) - ΔΠΘ και ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. ενώνουν δυνάμεις: Σπουδές με προοπτική και σύνδεση με την αγορά εργασίας
(16-04-2025)
EN
TR







