- Με μεγάλη συμμετοχή η φιλανθρωπική βραδιά των Daughters of Penelope για το Friendship Camp
(28-06-2026) - Τα 2α γενέθλιά του γιόρτασε το ΝΟΑ cafe bar στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης
(12-06-2026) - Λαμπερά εγκαίνια στην Αλεξανδρούπολη: Πλήθος κόσμου υποδέχτηκε το νέο κατάστημα της «Καλλιτσάρης Δ. & Υιοί ΟΕ»
(12-06-2026)
Κάτι τρέχει στον Έβρο
Το “έσκασαν” από το φυλάκιο της Ορεστιάδας 2 Σύριοι μετανάστες - Συναγερμός στις Αρχές
Ολόκληρο το νομό Έβρου θερίζουν οι Αρχές από τα ξημερώματα της Παρασκευής 18 Μαρτίου, μετά τον συναγερμό που σήμανε πως δύο Σύριοι μετανάστες που βρίσκονταν στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Έβρου, δραπέτευσαν.
Από τα ξημερώματα γίνονται έλεγχοι παντού ακόμα και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς του νομού προκειμένου να εντοπιστoύν οι δύο δραπέτες.
Το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στο βόρειο τμήμα του Έβρου, είναι μια δομή με αποστολή την υποδοχή αλλοδαπών που συλλαμβάνονται λόγω παράνομης εισόδου ή διαμονής στην Ελλάδα, σε συνθήκες που να εξασφαλίζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τα δικαιώματά τους, σύμφωνα με τις απαράβατες διεθνείς υποχρεώσεις της Χώρας.
Kατά την υποδοχή αυτή λαμβάνουν χώρα ορισμένες σημαντικές διαδικασίες, όπως η εξακρίβωση της ταυτότητάς τους, η καταγραφή τους, ο ιατρικός έλεγχος η ψυχοκοινωνική στήριξη, η ενημέρωσή τους για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους και η μέριμνα για άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες όπως τα ασυνόδευτα παιδιά.
Ο μέγιστος αριθμός ημερών παραμονής στο ΚΕΠΥ είναι 25 μέρες.
Κ.Καλεντερίδου
- Επιστολή διαμαρτυρίας και αγωνίας, από Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Ορεστιάδας
(01-07-2025) - Στον Άγνωστο Στρατιώτη παρέμβαση για το Αναγνωστήριο Αλεξανδρούπολης
(01-07-2025) - Πρώτη Θέση στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Κολύμβησης για τον ΝΟΑ
(01-07-2025) - Ιδρύεται Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο στη Σαμοθράκη
(01-07-2025) - Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο Μεγάλο Δέρειο του Έβρου
(01-07-2025)
EN
TR






