Κάτι τρέχει στον Έβρο
To 11o Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας
Πέντε εκπαιδευτικοί του 11ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης συμμετείχαν στην πρώτη συνάντηση του προγράμματος Erasmus+, Δράση ΚΑ2/Στρατηγικές Συμπράξεις μεταξύ Σχολείων που υλοποιεί το σχολείο με τίτλο European Folk Tales: Hidden Treasures /Ευρωπαϊκά Λαϊκά Παραμύθια: Κρυμμένοι Θησαυροί.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο St Damian’s National School του Δουβλίνου της Ιρλανδίας.
Το πρόγραμμα θα διαρκέσει 2 χρόνια και σε αυτό συμμετέχουν σχολεία από 6 χώρες, την Ελλάδα (Αλεξανδρούπολη-11 ο Δ.Σ), την Ιταλία (Ρώμη), την Πολωνία (Βαρσοβία), την Ρουμανία (Μπρανέστι), την Ιρλανδία (Δουβλίνο) και την Τουρκία (Άγκυρα).
Οι εκπαιδευτικοί ήρθαν σε επαφή με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου της Ιρλανδίας αλλά και με τους Ευρωπαίους συναδέλφους τους και τους δόθηκε η ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να ενημερωθούν πάνω σε εκπαιδευτικά θέματα.
Οι διοργανωτές της συνάντησης φρόντισαν επίσης να ξεναγήσουν τους φιλοξενούμενους εκπαιδευτικούς σε χώρους πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος τόσο μέσα στο Δουβλίνο όσο και στην ευρύτερη περιοχή.
- Video: Ολοκληρώθηκε η Εθνική Διακλαδική Άσκηση Μεγάλης Κλίμακας «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ – 25»
(05-10-2025) - Νέα σύλληψη Τούρκου με δεκάδες πυροβόλα όπλα στη Θράκη (video)
(05-10-2025) - Φορτηγά & λεωφορεία στην Ορεστιάδα εντοπίστηκαν με πειραγμένους ταχογράφους
(05-10-2025) - Τι υποστήριξαν οι 13 Τούρκοι που συνελήφθησαν στον Έβρο
(05-10-2025) - Μνημείο για τον Σμηναγό Βουτίδη θα ανεγερθεί στην πλατεία της Ιτέας
(05-10-2025)
EN
TR






