Κάτι τρέχει στον Έβρο
Τη Δευτέρα οι αγρότες στην Ορεστιάδα θα αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους
Με σχετική ανακοίνωσή τους οι Αγροτικοί Σύλλογοι Βορείου Έβρου (Βύσσας, Διδυμοτείχου, Κυπρίνου-Δόξας, Ορεστιάδας, Τριγώνου), καλούν όλους τους αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους της περιοχής να συμμετάσχουν σε σύσκεψη - συζήτηση τη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου, στις 7 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας.
Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:
-Ενημέρωση για τις αποφάσεις της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων.
-Ενημέρωση για τις κλήσεις σε απολογία που δέχθηκαν αγρότες από την Τροχαία, λόγω της συμμετοχής τους στα μπλόκα.
-Απολογισμός των μέχρι σήμερα δράσεων και αξιολόγηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης.
-Λήψη αποφάσεων για τις επόμενες κινήσεις.
Με σύνθημα "κανένας μόνος του, όλοι μαζί για τη δικαίωση", οι αγρότες προαναγγέλουν ότι θα σταθούν στο πλευρό των δεκάδων συναδέλφων τους που έχουν λάβει μέχρι στιγμής κλήσεις από την Τροχαία, λόγω της συμμετοχής τους στα μπλόκα του προηγούμενου διμήνου, όταν είχαν παρατάξει τα τρακτέρ στο Ορμένιο.
Τονίζουν μάλιστα ότι αυτές οι κινήσεις είναι "μια ξεκάθαρη επιχείρηση τρομοκράτησης και ποινικοποίησης των αγώνων" τους, αλλά αντί να τους φοβίζουν, τους πεισμώνουν περισσότερο και θα συνεχίσουν "ενωμένοι, συλλογικά και οργανωμένα να διεκδικούμε την επιβίωση του πρωτογενή τομέα και της περιοχής μας".
- Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Ξεκίνησαν οι αεροψεκασμοί κατά των κουνουπιών με ελικόπτερα
(16-04-2025) - Ενίσχυση πυρόσβεσης στον Έβρο – Πρόταση Δερμεντζόπουλου για δύο Διοικήσεις
(16-04-2025) - Θράκη: Πριν το Πάσχα οι αποζημιώσεις από τον παγετό του 2021
(16-04-2025) - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές για το κρέας και τα αυγά – Οι οδηγίες της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας ΑΜΘ
(16-04-2025) - ΔΠΘ και ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. ενώνουν δυνάμεις: Σπουδές με προοπτική και σύνδεση με την αγορά εργασίας
(16-04-2025)
EN
TR







