Κάτι τρέχει στον Έβρο
Τέλος στα προβλήματα ύδρευσης του δήμου Σαμοθράκης - Ενισχύεται το δίκτυο
Σε υπογραφή τριών συμβάσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ύδρευσης της Χώρας και Αλωνίων, προχώρησε ο Δήμος Σαμοθράκης με χρηματοδότηση που εξασφάλισε από το Υπουργείο Ναυτιλίας ύψους 385.461,50€
Η πρώτη σύμβαση αφορά την ενίσχυση των δικτύων ύδρευσης και την αποκατάσταση ζημιών στις υποδομές υδροδότησης των οικισμών του Δήμου ύψους 270.289,04€ με ανάδοχο τον Φράγκο Ιωάννη και πρόκειται να αντιμετωπίσει το θέμα της μειωμένης παροχετευτικότητας ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες κατά τους οποίους αυξάνεται και η ζήτηση.
Η δεύτερη αφορά στην κατασκευή γεώτρησης στη θέση Σωτήρας έργο ύψους 55.312,49€ με ανάδοχο την Πετρίδου Έλενα και η τρίτη τον εξοπλισμό της γεώτρησης στη θέση Σωτήρα προϋπολογισμού 47.401,37€ με ανάδοχο τον Μιχαηλίδη Θεόδωρο.
Τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα και να έχουν ολοκληρωθεί σε διάστημα από 6 εως 12 μήνες.
Ο Δήμαρχος Σαμοθράκης υλοποιεί τη δέσμευση του να αποκαταστήσει τα προβλήματα υδροδότησης της Χώρας και των Αλωνίων και εκφράζει την πεποίθηση του ότι το επόμενο καλοκαίρι θα έχει λυθεί ένα σημαντικό θέμα που αφορά την πληρότητα του δικτύου ύδρευσης των οικισμών αυτών.
Επόμενος στόχος θα είναι η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης της Χώρας για το οποίο ο Δήμος δρομολογεί την εξασφάλιση χρηματοδότησης για την εκπόνηση των μελετών.
- Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Ξεκίνησαν οι αεροψεκασμοί κατά των κουνουπιών με ελικόπτερα
(16-04-2025) - Ενίσχυση πυρόσβεσης στον Έβρο – Πρόταση Δερμεντζόπουλου για δύο Διοικήσεις
(16-04-2025) - Θράκη: Πριν το Πάσχα οι αποζημιώσεις από τον παγετό του 2021
(16-04-2025) - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές για το κρέας και τα αυγά – Οι οδηγίες της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας ΑΜΘ
(16-04-2025) - ΔΠΘ και ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. ενώνουν δυνάμεις: Σπουδές με προοπτική και σύνδεση με την αγορά εργασίας
(16-04-2025)
EN
TR






