Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
WOLT

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Τα σχέδια υπάρχουν, αλλά τα έργα δεν προχωρούν εδώ και χρόνια για τη Σαμοθράκη.
Τα σχέδια υπάρχουν, αλλά τα έργα δεν προχωρούν εδώ και χρόνια για τη Σαμοθράκη.

Σύσκεψη για το λιμάνι της Καμαριώτισσας και των Θέρμων

30-10-2025

Όπως δημοσιοποίησε ο Δήμαρχος Σαμοθράκης, Αθανάσιος Βίτσας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με θέμα το λιμάνι της Σαμοθράκης και το Αλιευτικό Καταφύγιο Θέρμων.

Στη σύσκεψη διευκρινίστηκε ότι το λιμάνι της Καμαριώτισσας είναι μέσα στα δέκα έργα προτεραιότητας του Υπερταμείου.

Αυτό σημαίνει ότι θα γίνουν άμεσα ενέργειες για την ανάπτυξή του και την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

KYRCOM

Σύμφωνα με τον κύριο Βίτσα, θα ανατεθεί σύντομα η μελέτη αναβάθμισης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων σε Στρατηγική (ΣΜΠΕ), όπως επιβάλλει η νέα νομοθεσία. Στη συνέχεια θα ανατεθεί σε τεχνικό σύμβουλο η σύνταξη των τευχών δημοπράτησης με τη μέθοδο μελέτης-κατασκευής, για να επιταχυνθεί η διαδικασία.

Όσον αφορά στο μικρό "λιμάνι" των Θέρμων που ονομάζεται Αλιευτικό Καταφύγιο, η μελέτη βρίσκεται στη 2η φάση που έχει ολοκληρωθεί από το 2019. Στόχος είναι να ολοκληρωθεί και η 3η φάση για να προχωρήσει το έργο και να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν.