Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
Big Barrel

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Για τη σύνδεση Αλεξανδρούπολης - Οδησσού μίλησε στη Ρώμη ο Πρωθυπουργός.
Για τη σύνδεση Αλεξανδρούπολης - Οδησσού μίλησε στη Ρώμη ο Πρωθυπουργός.

Σύνδεση Αλεξανδρούπολης με Οδησσό οραματίζεται ο Πρωθυπουργός

11-07-2025

Αναφορά στην περιοχή μας έκανε ο Πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στη Διάσκεψη για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας στη Ρώμη.

Ο κύριος Μητσοτάκης τόνισε για μία ακόμη φορά οτι η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας και αυτό θα συνεχίσει να κάνει, μαζί με τις άλλες χώρες που δεν είναι μόνο φίλοι, αλλά υπερασπιστές των αξιών.

Μιλώντας ειδικά για την Οδησσό, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο σχέδιο στρατηγικής σύνδεσης με την Αλεξανδρούπολη:

KYRCOM

"Η Ελλάδα επικεντρώνεται ιδιαίτερα στη νότια Ουκρανία και ειδικά στην Οδησσό, μια πόλη με την οποία έχει βαθιές ιστορικές σχέσεις και αποτελεί κόμβο στρατηγικής σημασίας στη Μαύρη Θάλασσα. Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να υποστηρίξει την ανάκαμψη και το μέλλον της. Θεωρούμε τη νότια Ουκρανία ζωτικής σημασίας σύνδεσμο μεταξύ της Μαύρης Θάλασσας, της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μεσογείου.

Οραματιζόμαστε έναν στρατηγικό διάδρομο συνδεσιμότητας ανάμεσα στο ελληνικό λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και την πόλη της Οδησσού, που θα συμπεριλαμβάνει την ενέργεια, τις μεταφορές και το εμπόριο, ένα έργο που θα συμβάλλει τόσο στην ανάκαμψη της Ουκρανίας όσο και στην ευρύτερη ενεργειακή και οικονομική ανθεκτικότητα της Ευρώπης.

Μαζί με τους εταίρους μας στην περιοχή, συμβάλλουμε ήδη στην προώθηση της ενεργειακής ασφάλειας της Ουκρανίας μέσω του ζωτικής σημασίας Κάθετου Διαδρόμου, ενός κρίσιμου έργου υποδομής με σημαντικές προοπτικές."