Κάτι τρέχει στον Έβρο
Συγκίνηση & Αισιοδοξία: Τα πουλιά του δάσους της Δαδιάς δεν έφυγαν ποτέ! (video)
Τα πουλιά του δάσους της Δαδιάς δεν έφυγαν ποτέ από τον τόπο τους. Αυτό μας διαβεβαίωσε η προϊσταμένη του Φορέα Διαχείρισης των Εθνικών Πάρκων Δάσους Δαδιάς και Δέλτα Έβρου, κα Σύλβια Ζακκάκ.
Συγκεκριμένα σε επικοινωνία που είχε το e-evros.gr μαζί της ανέφερε πως «τα πουλιά εξακολουθούν να κινούνται στην περιοχή, δεν έφυγαν ακόμα και όταν το δάσος καιγόταν, απέφευγαν μονο τις περιοχές με τις εστίες».
Ωστόσο σημείωσε ότι ο πλήρης απολογισμός της καταστροφής θα γίνει μετά από εφαρμογή μακροχρόνιου προγράμματος παρακολούθησης.
Οι δράσεις που γίνονται σε αυτό το ιδιαίτερο μέρος, φυσικής ομορφιάς και υψηλής οικολογικής αξίας θα είναι σταδιακές. Όπως ανέφερε η κα Ζακκάκ "Αρχικά θα ξεκινήσει η αποτίμηση, τι έχει χαθεί από τον βιότοπο και τι έχει καταφέρει να σωθεί, θα δούμε πως θα αποκριθεί η φύση και αν χρειαστεί θα παρέμβουμε".
- Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Ξεκίνησαν οι αεροψεκασμοί κατά των κουνουπιών με ελικόπτερα
(16-04-2025) - Ενίσχυση πυρόσβεσης στον Έβρο – Πρόταση Δερμεντζόπουλου για δύο Διοικήσεις
(16-04-2025) - Θράκη: Πριν το Πάσχα οι αποζημιώσεις από τον παγετό του 2021
(16-04-2025) - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές για το κρέας και τα αυγά – Οι οδηγίες της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας ΑΜΘ
(16-04-2025) - ΔΠΘ και ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. ενώνουν δυνάμεις: Σπουδές με προοπτική και σύνδεση με την αγορά εργασίας
(16-04-2025)
EN
TR







