Κάτι τρέχει στον Έβρο
Στο «βαθύ κόκκινο» μπαίνει ο δήμος Διδυμοτείχου με απόφαση Χαρδαλιά
Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) εντάσσεται ο δήμος Διδυμοτείχου όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Ο κ. Χαρδαλιοάς αιτιολόγησε την απόφασή του λέγοντας ότι στο συγκεκριμένο δήμο είχαμε αύξηση κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα.
Στο «βαθύ κόκκινο», όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, μπαίνουν η Θάσος, ο δήμος Ρεθύμνου, ο δήμος Φαιστού, ο δήμος Μαρώνειας-Σαπών, η Κύθνος, ο δήμος Διδυμότειχου, ο δήμος Πύδνας- Κολινδρού, ο δήμος Καβάλας, ο δήμος Βόλου, ο δήμος Σιντικής Σερρών και ο δήμος Βόρειων Τζουμέρκων.
Σε αυτές τις περιοχές προβλέπονται τα εξής:
- Χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
- Ανοιχτό λιανεμπόριο με click away ή click inside.
- Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί. Θα ισχύει το ίδιο ωράριο τις καθημερινές και τα Σαββατοκύριακα.
- Άνοιγμα διαδημοτικών μετακινήσεων για μετακίνηση με τον κωδικό "6" στον κωδικό 13033. Συγκεκριμένα οι πολίτες θα μπορούν να πάρουν το αυτοκίνητο ή τη μοτοσικλέτα τους και να αθληθούν σε περιοχές που δεν εντάσσονται στον δήμο κατοικίας τους.
- Αναστολή συναθροίσεων, δημόσιων ή κοινωνικών εκδηλώσεων, ανεξαρτήτως χώρου ιδιωτικού ή δημόσιου, εσωτερικού ή εξωτερικού, με την επιφύλαξη των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων του άρθρου 11 του Συντάγματος.
- Λειτουργία με το αναγκαίο προσωπικό για την παροχή της υπηρεσίας ή την εκπλήρωση του έργου σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
- Λειτουργία ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων αποκλειστικά και μόνο από ομάδες έως τριών ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του προπονητή και χωρίς την παρουσία θεατών, προς τον σκοπό άθλησης μέσω ατομικών αθλημάτων.
Ο δήμαρχος Διδυμοτείχου με ανακοίνωσή του διευκρίνησε:
"Δυστυχώς ο Δήμος μας χαρακτηρίστηκε βαθύ κόκκινο.
Έπειτα απο επικοινωνία μου με το Πολιτική Προστασία, ενημερώθηκα ότι στο γενικότερο πλαίσιο ισχυεί ότι και στην παρούσα κατάσταση με την διαφορά ότι πλέον δεν επιτρέπονται πελάτες εντός των καταστημάτων.
Για την εκπαίδευση τα λύκεια θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά καθως θα λειτουργήσει το μέτρο self-test.
Στις εκκλησίες δεν επιτρέπεται κοινό ωστόσο λόγω περιόδου Πάσχα αναμένεται το νέο ΦΕΚ για να ενημερωθούμε.
Aναλυτικά τα μέτρα που ισχύουν στον σύνδεσμο: https://covid19.gov.gr/covid-map"
- Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Ξεκίνησαν οι αεροψεκασμοί κατά των κουνουπιών με ελικόπτερα
(16-04-2025) - Ενίσχυση πυρόσβεσης στον Έβρο – Πρόταση Δερμεντζόπουλου για δύο Διοικήσεις
(16-04-2025) - Θράκη: Πριν το Πάσχα οι αποζημιώσεις από τον παγετό του 2021
(16-04-2025) - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές για το κρέας και τα αυγά – Οι οδηγίες της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας ΑΜΘ
(16-04-2025) - ΔΠΘ και ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. ενώνουν δυνάμεις: Σπουδές με προοπτική και σύνδεση με την αγορά εργασίας
(16-04-2025)
EN
TR






