Κάτι τρέχει στον Έβρο
Στην Αλεξανδρούπολη ομογενείς κοινοβουλευτικοί από όλο τον κόσμο
Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χριστόδουλος Τοψίδης, υποδέχτηκε στην Αλεξανδρούπολη το διοικητικό συμβούλιο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.), υπό τον Προόεδρό της, κ. Λεωνίδα (Λου) Ραπτάκη, πολιτειακό Γερουσιαστή του Ρόουντ Άιλαντ των ΗΠΑ.
Το διοικητικό συμβούλιο της Πα.Δ.Ε.Ε., διακοινοβουλευτικό όργανο που υποστηρίζεται από τη Βουλή, αποτελείται από ελληνικής καταγωγής αιρετούς, μέλη Νομοθετικών Σωμάτων και Πολιτειακών Κοινοβουλίων των ΗΠΑ, της Αυστραλίας, του Καναδά, της Γαλλίας και της Νότιας Αφρικής. Στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής τους στη χώρα μας, επέλεξαν να επισκεφθούν την Αλεξανδρούπολη και τα ελληνοτουρκικά σύνορα.
Στο Διοικητικό Συμβούλιο συμμετέχουν οι βουλευτές Λεωνίδας Ραπτάκης, Νικόλ Κλαρίδης, Στιβ Μαλαγκάρι, Στέισι Τράβερς (από τις ΗΠΑ), Στιβ Γεωργανάς (από την Αυστραλία), Έφη Τριανταφυλλόπουλος, Άνι Κουτράκις (από τον Καναδά), Μαριέτα Καραμανλή (από τη Γαλλία) και Τζορτζ Μιχαλάκις (από τη Νότια Αφρική).
Η επίσκεψη αυτή αποτελεί ξεχωριστή τιμή για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς οι απόδημοι Έλληνες αποτελούν διαχρονικούς υποστηρικτές του Ελληνισμού.
Ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι οι σχέσεις που αναπτύχθηκαν θα διατηρηθούν και θα ενισχυθούν, με στόχο την προσέλκυση ανθρώπινου δυναμικού, επενδύσεων και επισκεπτών στην Περιφέρεια, καθώς και την επίτευξη των αναπτυξιακών στόχων της περιοχής.
- Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Ξεκίνησαν οι αεροψεκασμοί κατά των κουνουπιών με ελικόπτερα
(16-04-2025) - Ενίσχυση πυρόσβεσης στον Έβρο – Πρόταση Δερμεντζόπουλου για δύο Διοικήσεις
(16-04-2025) - Θράκη: Πριν το Πάσχα οι αποζημιώσεις από τον παγετό του 2021
(16-04-2025) - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές για το κρέας και τα αυγά – Οι οδηγίες της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας ΑΜΘ
(16-04-2025) - ΔΠΘ και ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. ενώνουν δυνάμεις: Σπουδές με προοπτική και σύνδεση με την αγορά εργασίας
(16-04-2025)
EN
TR







