Κάτι τρέχει στον Έβρο
SOS από την ΠΟΕΔΗΝ για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης
Προβλήματα υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης σε πολλά περιφερειακά νοσοκομεία καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και περιγράφει το δημόσιο σύστημα υγείας με τα πιο μελανά χρώματα.
Μέσα από τις καταγραφές των γενικών της συμβούλων ανά περιφέρεια η Ομοσπονδία επιχειρεί -όπως έκανε και στις αρχές του μήνα- να δώσει την εικόνα των δημόσιων νοσοκομείων στη χώρα.
Για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης ανέφερε πως σημειώνονται ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά, με τους ασθενείς να αγοράζουν μόνοι τους τα υλικά για τη θεραπεία τους ενώ οφείλονται 3.500 ρεπό και κανονικές άδειες του έτους 2015 λόγω σοβαρών ελλείψεων προσωπικού.
Επίσης ο ασυντήρητος ιατρικο-τεχνολογικός εξοπλισμός εγκυμονεί κινδύνους για τη ζωή των ασθενών και η έλλειψη υλικών και φαρμάκων δημιουργεί ασφυξία.
Παρόμοια η εικόνα και στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, με τα οφειλόμενα ρεπό να είναι 6.000 και από την κόπωση να αυξάνει η πιθανότητα λάθους. Τρομερές είναι οι ελλείψεις και σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και αναλώσιμα, με ελλείψεις σε κρεβάτια, φορεία, καθετήρες, αντιδραστήρια.
Ο,τι υπάρχει, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, «είναι χειρίστης ποιότητας, με προδιαγραφές περασμένου αιώνα».
- Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Ξεκίνησαν οι αεροψεκασμοί κατά των κουνουπιών με ελικόπτερα
(16-04-2025) - Ενίσχυση πυρόσβεσης στον Έβρο – Πρόταση Δερμεντζόπουλου για δύο Διοικήσεις
(16-04-2025) - Θράκη: Πριν το Πάσχα οι αποζημιώσεις από τον παγετό του 2021
(16-04-2025) - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές για το κρέας και τα αυγά – Οι οδηγίες της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας ΑΜΘ
(16-04-2025) - ΔΠΘ και ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. ενώνουν δυνάμεις: Σπουδές με προοπτική και σύνδεση με την αγορά εργασίας
(16-04-2025)
EN
TR






