Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
Big Barrel

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Το ΚΥΤ παράνομων μεταναστών στο Φυλάκιο Έβρου.
Το ΚΥΤ παράνομων μεταναστών στο Φυλάκιο Έβρου.

"Θαύμα" της ελληνικής γραφειοκρατίας - Χαράτσι στους επαγγελματίες του Φυλακίου, λόγω παράτυπων μεταναστών

15-06-2024

Άλλο ένα παράδειγμα από το θέατρο του παραλόγου που ζούμε στην Ελλάδα του 2024. Στο Φυλάκιο Ορεστιάδας ως γνωστόν βρίσκεται το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης παρανόμως εισελθόντων στην Ελλάδα μεταναστών και προσφύγων.

Ο οικισμός του Φυλακίου έχει πλέον ελάχιστους μόνιμους κατοίκους, πάντα σε σχέση με παλαιότερες δεκαετίες, όταν όλη η περιοχή του Τριγώνου και γενικά του βορείου Έβρου, έσφυζε από ζωή.

Στην τελευταία απογραφή, ως κάτοικοι Φυλακίου απογράφηκαν και οι κρατούμενοι στο ΚΥΤ, με αποτέλεσμα ο πληθυσμός να φαίνεται διογκωμένος, σε σχέση με τους πραγματικούς νόμιμους κατοίκους.

Αποτέλεσμα; Οι μικροεπαγγελματίες του Φυλακίου, φορολογούνται πλέον με τεκμήριο, ενώ κανονικά οι οικισμοί κάτω των 500 κατοίκων εξαιρούνται.

Έτσι, ένας μπακάλης, ένας χασάπης, ένας περιπτεράς ή οποιοσδήποτε άλλος μικροεπαγγελματίας ή μικρή επιχείρηση, φορολογείται με το χαράτσι του τεκμαρτού εισοδήματος, ενώ θα έπρεπε να εξαιρεθεί με βάση τον πραγματικό πληθυσμο του Φυλακίου.

Για το θέμα αυτό έστειλε επιστολή ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Ορεστιάδας, κ. Σταυρίδης, στα Υπουργεία Οικονομικών, Εσωτερικών και την ΑΑΔΕ. Ζητά επίσης από τους βουλευτές Έβρου να κινητοποιηθούν για να διορθωθεί αυτή η αδικία εις βάρος του Φυλακίου.