Κάτι τρέχει στον Έβρο
Πύθιο: Ζημιές άνω των 10 εκατ. ευρώ λόγω της πλημμύρας.
Μετά την πλημμύρα που σημειώθηκε στο Πύθιο του Έβρου, ο εφιάλτης της καταστροφής δρόμων και γεωργικών εκτάσεων ξύπνησε και πάλι και κάτοικοι και αγρότες ζουν στιγμές οδυνηρές.
Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο θέμα μας, περίπου 200 στρέμματα καλλιεργημένων εκτάσεων πλημμύρισαν εκ νέου από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις, εξαιτίας της μη αποκατάστασης των κατεστραμμένων αναχωμάτων. Σύμφωνα με τον κ. Πέτροβιτς, κάθε μέρα που χάνεται λειτουργεί ενάντια στην πλημμυρική θωράκιση του Έβρου.
Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου τόνισε ότι η αντιπλημμυρική θωράκιση δεν είναι υπόθεση της περιφέρειας αλλά εκχωρήθηκε σ’ αυτήν καθότι δεν λειτουργούσε η αρμόδια κρατική υπηρεσία του υπουργείου υποδομών, που είναι η ΕΥΔΕ. Και όλα αυτά, τη στιγμή που στην γείτονα Τουρκία, κατασκευάζονται ισχυρά αναχώματα σε όλο το μήκος του ποταμού Έβρου.
- Πανηγυρίζει το Παρεκκλήσι του Αγίου Κυπριανού στην Αλεξανδρούπολη
(30-09-2025) - Το Εθνικό Αστεροσκοπείο φέρνει την Αστρονομία σε σχολεία του Έβρου και της Ροδόπης
(30-09-2025) - Άγρια δολοφονία σε χωριό των Υψάλων, δίπλα στα ελληνοτουρκικά σύνορα (video)
(30-09-2025) - Ζημιές προκαλούν τα κοπάδια αλόγων στον κάμπο των Φερών και στο Δέλτα
(30-09-2025) - Προκήρυξη για 1 θέση Λογοθεραπευτή στην Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος
(30-09-2025)
EN
TR






