Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
Big Barrel

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Στην ημερίδα θα συμμετέχουν εξειδικευμένοι επιστήμονες που ασχολούνται συστηματικά με το θέμα της διατροφής και της άσκησης.
Στην ημερίδα θα συμμετέχουν εξειδικευμένοι επιστήμονες που ασχολούνται συστηματικά με το θέμα της διατροφής και της άσκησης.

«Πώς μπορούμε να "θεραπεύσουμε" τον καρκίνο, πριν εμφανιστεί»: Ενημερωτική ημερίδα στην Αλεξανδρούπολη

13-06-2024

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Νομού Έβρου «ΣυνεχίΖΩ», στα πλαίσια των δράσεών του, διοργανώνει το Σάββατο 15/6/2024, από τις 19:00 έως τις 21:30, στην Αίθουσα «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΡΗΤΗΣ» (2ος όροφος) του Νομαρχείου Αλεξανδρούπολης, μια επιστημονική - ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Πώς μπορούμε να "θεραπεύσουμε" τον καρκίνο, πριν εμφανιστεί».

Επιδίωξη της ημερίδας είναι να ενημερωθεί το κοινό με επιστημονικά τεκμηριωμένες προτάσεις, πώς με τις δικές μας ενέργειες, μπορούμε να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας, απέναντι στην εμφάνιση του καρκίνου.

Στην ημερίδα θα συμμετέχουν εξειδικευμένοι επιστήμονες που ασχολούνται συστηματικά με το θέμα της διατροφής και της άσκησης:

  • Ντρουφάκου Σταυρούλα, Παθολόγος Ογκολόγος
  • Κουτελιδάκης Αντώνης, Αν.Καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής στο Πανεπιστημίου Αιγαίου 
  • Σπάσης Απόστολος, Εργοφυσιολόγος του Δ.Π.Θ.
  • Σιαλάκη Μαγδαληνή, Προπτυχιακή φοιτήτρια στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Συντονισμό θα κάνει η κ. Μπιζιώτα Ειρήνη, Παθολόγος Ογκολόγος του ΠΓΝΑ.

Ο τρόπος διατροφής του λαού μας, ο μεσογειακός τρόπος διατροφής, έχει ξεχωρίσει παγκοσμίως, για τις ευεργετικές και θεραπευτικές του ιδιότητες στην υγεία. Στον ευλογημένο και όμορφο τόπο του Έβρου, το λάδι, το μέλι, τα όσπρια, τα λαχανικά (βασικά συστατικά της συγκεκριμένης διατροφής), παράγονται με το καλύτερο δυνατό τρόπο και είναι απαραίτητα στην υγιεινή διατροφή της οικογένειας. Επίσης το κομμάτι της απλής καθημερινής άσκησης, προσφέρει οφέλη ανυπολόγιστης αξίας στην υγεία μας. Ο σωστός συνδυασμός των δύο αυτών, προσφέρει προστασία έως 50%,στην πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου!

Ένα «φάρμακο», που ταιριάζει σε όλους και είναι δωρεάν!