Κάτι τρέχει στον Έβρο
Πρόταση για τη δημιουργία δικτύου μονοπατιών στον Δήμο Σουφλίου
Η πρόταση κατατέθηκε για χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αξιολογήθηκε στην πρώτη θέση, μεταξύ άλλων ανάλογων προτάσεων.
Το σχέδιο αφορά τη δημιουργία επτά νέων μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας, συνολικού μήκους περίπου 30 χιλιομέτρων, με παράλληλη κατασκευή έργων αναψυχής και ανάπαυσης.
Συγκεκριμένα, το σχέδιο προβλέπει τα εξής:
-Δημιουργία τριών νέων διαδρομών πεζοπορίας, με την κύρια να έχει ως αφετηρία το παρεκκλήσι του Αγίου Τρύφωνα, βορειοδυτικά της πόλης του Σουφλίου. Η διαδρομή αυτή θα κατευθύνεται προς τα βόρεια και ύστερα προς τα δυτικά, παράλληλα με τα σύνορα των Δημοτικών Ενοτήτων Ορφέα και Σουφλίου, μέχρι το πάρκο αναψυχής "Γιρλίσιο".
-Ανακατασκευή χώρου διημέρευσης και υπαίθριας αναψυχής στη θέση "Γιρλίσιο" του Σουφλίου, με έργα εξυπηρέτησης των επισκεπτών (τραπεζοκαθίσματα και κιόσκια), φυτεύσεις, αναβάθμιση έργων υποδομής, καθώς και χώρου στάθμευσης οχημάτων.
-Δημιουργία τριών νέων πεζοπορικών διαδρομών και μίας κυκλικής ποδηλατικής διαδρομής, στη Δημοτική Ενότητα Τυχερού. Οι δύο πεζοπορικές διαδρομές θα έχουν αφετηρία τη Λίμνη Τυχερού και θα κατευθύνονται η μία βόρεια προς τον οικισμό του Φυλακτού και η άλλη δυτικά προς το Απολιθωμένο Δάσος Λευκίμης, η οποία θα διασταυρώνεται μετά τον οικισμό του Προβατώνα με την τρίτη πεζοπορική διαδρομή, η οποία θα κατευθύνεται προς το Φράγμα του Προβατώνα. Η ποδηλατική διαδρομή θα είναι κυκλική επί της λίμνης του Τυχερού.
- Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Ξεκίνησαν οι αεροψεκασμοί κατά των κουνουπιών με ελικόπτερα
(16-04-2025) - Ενίσχυση πυρόσβεσης στον Έβρο – Πρόταση Δερμεντζόπουλου για δύο Διοικήσεις
(16-04-2025) - Θράκη: Πριν το Πάσχα οι αποζημιώσεις από τον παγετό του 2021
(16-04-2025) - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές για το κρέας και τα αυγά – Οι οδηγίες της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας ΑΜΘ
(16-04-2025) - ΔΠΘ και ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. ενώνουν δυνάμεις: Σπουδές με προοπτική και σύνδεση με την αγορά εργασίας
(16-04-2025)
EN
TR







